Klaipėdos apskrityje gripas pildo ligoninių lovas

Nors orai ne itin žiemiški, tačiau Klaipėdos ir visos apskrities gyventojus vargina šiam sezonui būdingos ligos. Pranešama, kad pastarąją savaitę keletui žmonių kovą su varginančiu gripu teko tęsti ligoninėje. Visoje apskrityje gripas ir peršalimo ligos praėjusią savaitę kamavo per 2 tūkst. gyventojų.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai informuoja apie augantį sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklį.

Pranešama, kad praėjusią savaitę Klaipėdos apskrityje gripu ir peršalimo ligomis sirgo 2013 žmonių, daugiau nei pusė sergančiųjų – vaikai.

Klaipėdos apskrityje buvo užregistruoti 67 gripo atvejai, 26 iš jų – vaikai. Dėl gripo sunkios ligos eigos į Klaipėdos miesto ligonines buvo paguldyti 4 ligoniai.

Skelbiama, kad Klaipėdoje gripas kankino 40 gyventojų, 18 iš jų – vaikai. Šilutės rajone prieš gripą kovojo 18 žmonių, 5 iš jų – vaikai. Klaipėdos rajone užfiksuoti 5 gripu sergantieji, iš jų 1 vaikas. Kretingos rajone su gripu kovojo 3 žmonės, 2 iš jų – vaikai. Gripu susirgo ir vienas palangiškis.

Skaičiuojama, kad praėjusią savaitę didžiausias sergamumas buvo uostamiestyje, čia rodiklis siekė 79,7 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Vis dėlto, prie epideminio lygmens dar nepriartėta.

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų atvejų.

Sausio 20–26 dienomis mažiausias sergamumo rodiklis užfiksuotas – Neringoje.

Sveikatos specialistai rekomenduoja visiems gyventojams reguliariai plauti rankas, neplautomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių, pasitraukti nuo kosinčių ar čiaudinčių asmenų. Kosint ir čiaudint, rekomenduojama užsidengti burną ir nosį vienkartine nosine arba rankove.

Pabrėžiama, kad svarbu dažnai vėdinti ir plauti patalpas bei pasirinkti šiam metų laikui tinkamus drabužius bei apavą.

Susirgus gripu ar peršalimo ligomis raginama kreiptis į šeimos gydytoją, kuris paskirs efektyviausią gydymą, nevykti į darbą, mokyklą, nevesti sergančių vaikų į darželius.

Pagrindinė gripo profilaktikos priemonė yra skiepai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių