Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos apygardos teisme - naujas vadovas

2010-06-23 05:00
Iššūkis: karjeros laiptais pakilęs A.Daugėla labiausiai džiaugiasi geru atrankos komisijos įvertinimu.
Iššūkis: karjeros laiptais pakilęs A.Daugėla labiausiai džiaugiasi geru atrankos komisijos įvertinimu. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Klaipėdos apygardos teisme – permainų metas. Buvęs teismo vadovas Algirdas Gailiūnas tapo Apeliacinio teismo teisėju, o teismui vadovauti ėmėsi buvęs Baudžiamųjų bylų skyriaus vadovas Arvydas Daugėla.

Antradienį A.Gailiūnas buvo Vilniuje. Seimas pritarė jo skyrimui Lietuvos apeliacinio teismo teisėju. A.Gailiūnas 1996–1998 m. jau yra dirbęs Lietuvos apeliacinio teismo teisėju. Klaipėdos apygardos teismui jis vadovavo 12 metų.

Pirmadienį paskelbtas šalies Prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretas, kuriuo Klaipėdos apygardos teismo vadovu paskirtas A.Daugėla.

Jis aplenkė kelis į šį postą pretendavusius kolegas iš to paties teismo bei vieną vilnietį teisėją.

"Siekdamas šio posto, norėjau realizuoti savo patirtį. Labiausiai džiaugiuosi geru vertinimo ir atrankos komisijos įvertinimu", – teigė A.Daugėla.

Teisėjas ne kartą pavadavo atostogavusį pirmininką bei jo pavedimu atliko kai kuriuos administracinius darbus, tad naujosios pareigos jo nebaugina.

Į Baudžiamųjų bylų skyriaus vadovo postą pretenduoja teisėjas Zigmas Pocius. Antradienį jis dalyvavo atrankos komisijos posėdyje. Į skyriaus pirmininko vietą teisėjas pretenduoja vienas, todėl vakar dar buvo nežinoma, ar konkursas įvyks.

Šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriuje trūksta dviejų teisėjų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų