Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos arena laukia krepšininkių

2013-07-10 04:22
Klaipėdos arenai – krepšinio krikštas
Klaipėdos arenai – krepšinio krikštas / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėda jau pasirengusi išskirtiniam sporto renginiui – pirmą kartą uostamiestyje vyksiančiam pasaulio merginų (U-19) krepšinio čempionatui. Tačiau Lietuvos rinktinę klaipėdiečiai galės išvysti tik tokiu atveju, jei ji kovos dėl medalių.

Pasaulio merginų krepšinio čempionatas Lietuvoje vyks liepos 18-28 dienomis. Varžybos bus žaidžiamos Klaipėdos ir Panevėžio arenose.

Burtai lėmė, jog uostamiestyje rungsis A ir B grupių komandos, o Panevėžyje – C ir D grupių. Pastarojoje yra ir Lietuva.

„Aišku, gaila, kad mūsų rinktinė žais ne Klaipėdoje, tačiau burtai yra burtai. Lietuvos komandą sirgaliai Klaipėdoje vis dėlto gali išvysti, nes mūsų arenoje vyks finalinės čempionato kovos“, - teigė Klaipėdos savivaldybės sporto skyriaus vedėjas Mantas Bagočius.

Iš grupių į kitą etapą pateks po tris geriausiai pasirodžiusias komandas. Jos vėl bus suskirstytos į du pogrupius, iš kurių kiekvieno po keturias rinktinės prasibraus į ketvirtfinalį.

Jie, pusfinaliai, dvikova dėl bronzos medalių ir finalas jau ir turėtų vykti Klaipėdos arenoje.

„Čempionatui esame pasirengę, tad jis gali prasidėti nors ir rytoj. Tiesa, dar liko sudėlioti mero priėmimo renginio akcentus. Pirmenybių organizavimu rūpinasi Lietuvos krepšinio federacija, o mes tik padedame kuo galime“, - aiškino M.Bagočius.

Jis skaičiavo, kad čempionatui iš miesto biudžeto nereikės išleisti beveik nė lito. Kainuoti gali tik surengti mero priėmimą. „Visa kita mūsų pagalba – žmoniškieji resursai“, - pabrėžė M.Bagočius.

Jis visus klaipėdiečius kvietė į areną, nors joje grupės varžybose ir nežais Lietuvos rinktinė. „Būkime svetingi, palaikykime ir kitas komandas“, - ragino M.Bagočius.

Šiemet Klaipėdoje vyks dar vienas grandiozinis sporto renginys – Europos jaunių (iki 15 ir 17 metų) sunkiosios atletikos čempionatas.

Jam organizuoti iš miesto biudžeto skirta kiek daugiau nei 150 tūkst. litų. Planuojama, kad Europos jaunių čempionate, kuris vyks rugsėjo 1-8 dienomis, dalyvaus per 400 dalyvių iš 40 Europos šalių.

 

Čempionato I etapo grupės
A grupė

Rusija, Serbija, Brazilija, Pietų Korėja
B grupė

Australija, Ispanija, Argentina, Japonija
C grupė

Prancūzija, Olandija, Kanada, Senegalas

D grupė

JAV, Lietuva, Kinija, Malis

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų