Klaipėdos autobusų parko direktorei teks rinktis – darbas ar politika

Klaipėdos autobusų parko direktorei Jelizavetai Daugininkienei – nelengva dilema. Moteris turės pasirinkti: likti vadovauti savivaldybės įmonei ar tapti miesto tarybos nare.

Reikia visų rankų

J.Daugininkienei grįžti į aktyviąją politiką galimybė yra reali. Rusų aljanso narys Viačeslavas Karmanovas laimėjo konkursą ir pradės dirbti savivaldybės bendrovės "Naujasis turgus" direktoriumi.

Todėl jis turės pasitraukti iš Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojo pareigų. „Koalicijos sutartyje numatyta, kad šis postas priklauso Rusų aljansui, todėl partija turės deleguoti naują kandidatą, dėl kurio tinkamumo užimti pareigas galutinį žodį tars miesto taryba. Aišku, Rusų aljansas gali nuspręsti nieko nedeleguoti, galbūt tuomet savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė turėtų tik vieną pavaduotoją. Tačiau manau, jog taip nebus, nes savivaldybėje yra tiek darbo, kad reikalingos kiekvienos rankos“, – aiškino Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Realiausiu Rusų aljanso kandidatu užimti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojo pareigas įvardijamas Aleksandras Michailovas. Jis yra dirbęs dabar jau likviduotos

Klaipėdos apskrities administracijos viršininko pavaduotoju.

Aiškinsis su juristais

„Jei partija siūlys mano kandidatūrą, tikrai neatsisakysiu. Manęs negąsdina nei pareigos, nei atsakomybė“, – tvirtino A.Michailovas.

Jis šiuo metu yra miesto tarybos narys ir šių pareigų, prieš tapdamas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoju, turėtų atsisakyti.

Pirmoji pretendentė Rusų aljanso savivaldos rinkimų sąraše atsilaisvinusiai vietai miesto taryboje užimti yra J.Daugininkienė.

„Labai norėčiau dirbti miesto taryboje, tačiau sąžiningai sakau, jog nežinau, ar dabartinės mano pareigos suderinamos su miesto tarybos nario veikla. Aiškinsiuosi su juristais. Jei darbas netrukdys, tada ateisiu į miesto tarybą. Tačiau darbo dėl politikos tikrai neaukosiu, nes juk ir liko mažiau nei pusė kadencijos“, – realiai padėtį vertino J.Daugininkienė.

Pretendentas – virėjas

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas negailestingai citavo teisės aktus, kuriuose parašyta, jog miesto tarybos nario ir savivaldybės kontroliuojamos bendrovės vadovo pareigos yra nesuderinamos. Kitaip tariant, reikia pasirinkti arba miesto tarybos nario pareigas, arba įmonės direktoriaus kėdę.

Jei J.Daugininkienė atsisakys tapti miesto tarybos nare, pirmasis po jos Rusų aljanso sąraše patekti į valdžią yra Maksimas Rusakovas. Viešoje jo anketoje, pateiktoje Vyriausiajai rinkimų komisijai, nurodoma, kad 24 metų jaunuolis dirba virėju specialiųjų poreikių vaikų mokykloje „Svetliačiok“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BR.

BR. portretas
As skaitau kad apie tokiu DIDELIUS zmonies , kurie kaip jie sako dirba zmoniu labui, mes pileciai turime irgi zinoti, taip neblogai butu suzinoti ir apie Jelizavetos D dukra Loreta, kur ji, kaip jinai atidirbo Kl.tr. imonei, kodel is ten isejo, ir dar dvejose imonese , kodel ir is ten turejo iseiti. Jug mazi zmones turu zinoti apie zmones uz kuriu kas nors gal ir atiduos savo balsa.

RR

RR portretas
O jeigu vyras paime -tai ka gal jis jai ne vyras? Jug pinigai ir deklaracijos darosi bendrai - zmonos ir vyro. Tiesa deklaracijai uz 2012 ( yra paskelbta VRK kada jinai noreji i Seima...) jinai ne parode jokio paskolos ir turto tik 234... tukst.lt

Anna

Anna portretas
Beveik 65 metu moteris , PAGAILEKIT JA! PALIDEKIT I PENSIJA! KO greiciau - to geriau, ir Pliutiene kartu gali iseiti. Ekonomikos ir kontroles skyriaus virsininke, kaip ji gali motina kontrilioti? Sakot vyras paime paskola statybai, tai namas buvo senai pastatitas ir jie ten gyvena. Paime paskola , paskelbs su osves pagalba save bankruotu , ir nereikes atiduoti.Vyresnioji Jelizavetos dukra turi didele buta - uz kokios pinigus? Mokyna uzseneje onuke- uz kokios pinigus? Tegul praveda lekcijos zmonems kur auga tas medis kur auga eurais. Tokie zmones negali buti nekur ir nekada isrinkti , del to kad jems rupi tik savi reikalai. Jelizaveta buvo kategoriskai pries Rusu Aljanso , is kur gi dabar tokie meile , kad atejo i Rusu Aljanso. DEL to kad eiti daugiau nera kur. A kol ji sedo tai ir dukra dirbs. Cia viskas aisku. Ir pas bureja ner ko eiti.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių