Klaipėdos biudžete – viršplaninės pajamos

Nors šiųmečio Klaipėdos biudžeto pajamų planas yra mažesnis nei pernai, pinigų į jį per sausį ir vasarį prikapsėjo daugiau nei praėjusių metų sausį ir vasarį.

Kovo 1-osios duomenimis, į uostamiesčio iždą nuo metų pradžios buvo surinkta 68 mln. 420 tūkst. litų. Per sausį ir vasarį planuota surinkti 66 mln. 989 tūkst. litų, tad viršplaninių pajamų gauta 1 mln. 431 tūkst. litų.

Anot Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Rūtos Kambaraitės, dviejų mėnesių biudžeto pajamų planas viršytas, nes gauta 865 tūkst. litų daugiau gyventojų pajamų mokesčių. Per du mėnesius taip pat pavyko gauti daugiau už valstybinės žemės nuomą – 452,8 tūkst. litų, už negyvenamų patalpų nuomą – 104,8 tūkst. litų, parduotą žemę – 247,3 tūkst. litų.

„Aišku, kai kurie mokesčių surinkta mažiau nei planuota, tačiau sumos nėra didelės ir vyraujančios tendencijos, kokių mokesčių nesumokama, nėra“, - teigė R.Kambaraitė.

Per pirmuosius du šių metų mėnesius į Klaipėdos miesto biudžąta surinkta 1 mln. 869 tūkst. litų daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

Augimą lėmė tai, kad surinkta 2 mln. litų daugiau gyventojų pajamų mokesčių ir 500 tūkst. litų vietinių rinkliavų.

„Apibendrinimų, ar bus įvykdytas šiųmetis biudžeto pajamų planas daryti dar negalime, nes du mėnesiai – tai ne rodiklis. Tačiau jei Valstybinė mokesčių inspekcija perduoda teisingus duomenis, tuomet situacija yra gera. Jei taip ir toliau, tuomet, manau, nereikės peržiūrėti biudžeto ir mažinti jo pajamų plano“, - svarstė R.Kambaraitė.

Šiemet į Klaipėdos iždą planuojama surinkti beveik 370 mln. litų – apie 20 mln. litų mažiau nei pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojas

Gyventojas portretas
Savivaldybes pajamos auga, bet ir toliau auga mokesciai (atsiranda vis naujesni ir naujesni mokesciai) gyventojams. Kaip tai suprasti?

Kęstas

Kęstas portretas
Mano vienas klasės dtraugas paliko antriems metams už tai kad neparašydavo diktanto be 8 klaidų. Dabar lyg tai mokytojai švelnesni, ber atai geriau. Cituoju sakinį iš straipsnio: „Aišku, kai kurie mokesčių surinkta mažiau nei planuota, tačiau sumos nėra didelės ir vyraujančios tendencijos, kokių mokesčių nesumokama, nėra“, - teigė R.Kambaraitė." Rašybos klaidos ir klaidos... Bijau, kad diktanto be 8 klaidų autorė gal ir neparašytų.

vidma

vidma  portretas
valio krize baiges , gal samane bus pigiau taske o gal valstybine galesim pirkt pigiau .........
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių