Klaipėdos centriniame stadione nugriaus tribūną

Daugybę metų Klaipėdos centriniame stadione riogsanti ir žmonėms grėsmę kelianti svarbiems asmenims skirta tribūna pagaliau sulaukė dėmesio. 

Daugybę metų Klaipėdos centriniame stadione riogsanti ir žmonėms grėsmę kelianti svarbiems asmenims skirta tribūna pagaliau sulaukė dėmesio. Ją dar šiais metais ketinama nugriauti, o kitąmet pavasarį už maždaug milijoną litų pastatyti naują.

Savivaldybės turto komiteto nariai vakar vienbalsiai leido nugriauti centriniame miesto stadione esančią VIP tribūną.

Tokį prašymą pateikė stadioną prižiūrinčio Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centro vadovai. Tačiau stadionas ir jo tribūnos yra miesto nuosavybė, todėl nuspręsti, kaip su ja pasielgti, turi politikai.

Dėl stadiono VIP tribūnų katastrofiškos būklės formaliai jame negalėtų vykti ir Lietuvos futbolo A lygos čempionato varžybos.

"Nusimato, jog kitą sezoną Klaipėdos "Atlantas" gali žaisti kuriame nors Europos turnyre, todėl privalome susitvarkyti VIP tribūnas, nes kitaip komandai teks žaisti ne uostamiestyje, o kitame mieste. Planuojame dar šiemet tą avarinės būklės tribūną sulyginti su žemėmis, o iki kitų metų pavasario jos vietoje pastatyti naują", – teigė Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centro direktorius Vytautas Platūkis.

Jau esą parengtas ir naujos svarbiems asmenims skirtos tribūnos projektas. Numatoma statyti lengvų konstrukcijų, greitai sumontuojamą tribūną, kurioje būtų įrengta vietų žiūrovams po stogu, o po tribūnomis – konferencijų salė.

"Kol kas konkrečių skaičių, kiek gali kainuoti pastatyti naują VIP tribūną, neturime. Tačiau daugmaž žinome, kad tai gali atsieiti daugiau nei milijoną litų", – teigė V.Platūkis.

Savivaldybės turto komiteto nariai vakar leido nugriauti dar keturis avarinės būklės statinius. Trys jų – Girulių, Antrosios Melnragės ir Smiltynės paplūdimių prieigose esantys viešieji tualetai.

"Jie jau seniai nebenaudojami, o pastatai – tokie baisūs, kad ne tik akis drasko, bet ir kelia grėsmę žmonėms. Baisu, kad kas nors į tuos "vaiduoklius" neįlįstų ir koks stogas ant galvos neužgriūtų. Norime išvalyti miestą. Tų nugriautų tualetų vietoje numatoma statyti naujus, konteinerinius", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Politikai leido nugriauti ir S.Šimkaus g. 5A esantį sandėlį. Jis bus nugriautas ne tik todėl, kad yra blogos techninės būklės, bet ir dėl to, kad tai numatyta patvirtintame teritorijos tarp Puodžių g., S.Daukanto g., S.Šimkaus g., M.Mažvydo al. ir Manto g. detaliajame plane. Sandėlio vietoje turi būti įrengtos vietos automobiliams statyti.

Preliminariai skaičiuojama, jog nugriauti visus avarinės būklės statinius kainuos apie 70 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių