Klaipėdos darželiuose pasigedo naujovių

Elektroninė priėmimo į Klaipėdos darželius sistema, tėvų nuomone, galėtų būti dar tobulinama.

Kol kas sistemoje galima išvysti tik laisvas vietas uostamiesčio darželiuose, tad tėvai pasigenda daugiau informacijos.

Sąskaitą rado rūbinėje

Dvi mažametes auginantis klaipėdietis Darius tikino, jog gavęs sąskaitą už lopšelį-darželį nustebo, kad iki šiol administracija tėvams jas palikinėja vaikų rūbinėje.

Informacinių technologijų srityje dirbantis tėtis nusistebėjo tokia sena tvarka ir siūlo tobulinti elektroninę priėmimo į darželius sistemą, kurioje tėvai galėtų rasti ir sąskaitas.

„Darželio administracija pabrėžia, kad tėvai turi laiku susimokėti už paslaugas. O jei popierinė sąskaita pasimes, jei vaikas sirgs ir tėvai nepasirodys darželyje? Juk gyvename XXI amžiuje, tad kodėl tėvams iki šiol elektroniniu būdu nesiunčiamos sąskaitos?“ – stebėjosi vyras.

Klaipėdietis teigė, kad už abiejų dukrų darželio lankymą jis gavo vienodas sąskaitas, nors viena mergaičių praėjusį mėnesį nemažai dienų sirgo.

„Anksčiau tokius klausimus galėjau išspręsti darželio buhalterijoje. Tačiau dabar buhalterijos yra centralizuotos, net nebėra su kuo pasikalbėti“, – daugiau klausimų nei atsakymų turėjo tėvas.

Nori naujovių

Klaipėdietis tikino, jog kuo daugiau bus viešumo ir patogumų tėvams, tuo mažiau kils klausimų.

„Kaip tėvai gali kontroliuoti, ar teisingai fiksuojama, kiek dienų vaikas lankė darželį? Būtų puiku, kad ir darželiuose veiktų į elektroninį dienyną panaši sistema. Manyčiau, tai nėra sudėtinga įdiegti, o tuomet būtų galima pažymėti, kokiomis dienomis vaikas nelankė darželio“, – svarstė klaipėdietis.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė tikino, kad dviejų dukrų tėvas išsakė progresyvų savo požiūrį.

„Ir tai yra sveikintina. Ateityje galbūt turėsime tokią sistemą, bet kol kas tai mums per brangu. Tačiau įvairios ugdymo įstaigos iškilusias problemas sprendžia savo interneto svetainėse. Juk tinklalapio administratoriui neturėtų būti sunku sukurti laukelį, kur tėvai gautų atsakymus į visus rūpimus klausimus“, – kalbėjo L.Prižgintienė.

Brangiai kainuotų

Švietimo skyriaus vedėja teigė negirdėjusi, kad darželinukų tėvai kuriame nors šalies mieste naudotųsi tokia modernia sistema, apie kurią prabilo klaipėdietis.

„Bendros sistemos sukūrimas yra viena, o jos administravimas – kas kita. Juk už sistemos priežiūrą taip pat reikia mokėti“, – pabrėžė L.Prižgintienė.

Jos manymu, kadangi šalyje nėra analogų, tokios sistemos sukūrimas gali būti gana brangus intelektualinis produktas.

„Mūsų elektroninė priėmimo į darželius sistema yra tik pritaikyta Klaipėdai, o ne specialiai jai sukurta. Tiek, kiek funkcijų ji turėjo atitikti pagal užduotį, tiek dabartinėje sistemoje yra. Norint įdiegti papildomas funkcijas, reikėtų praplėsti šios sistemos galimybes“, – aiškino Švietimo skyriaus vedėja.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

C7

C7 portretas
Tarybiniu biurokratiniu požiūriu kažkaip iš Švietimo skyriaus kvepia.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių