Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos įmonės į veiklą integruoja mokslinius tyrimus

2014-12-02 04:00
DMN inf.
"Shutterstock" nuotr.

Į verslą integruojami moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra įmonėms leidžia vystyti inovacijas, optimizuoti veiklą, pristatyti naujus produktus ir paslaugas savo klientams.

Skatindama šią mokslo ir verslo integraciją, Ūkio ministerija skiria paramą iš Europos Sąjungos (ES) Struktūrinių fondų pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos „Ūkio konkurencingumui ir ekonomikos augimui skirti moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra“ prioritetą.

Tyrimai pozicijoms stiprinti

UAB „Terekas“ iš savo konkurentų išsiskiria tuo, kad ne tik gamina PET tarą, bet ir įrenginius, formuojančius ją. Įmonė turi nemažos patirties produktų ir technologijų kūrimo srityje ir nuolat investuoja į inovatyvius sprendimus. Toliau vystydama savo veiklą, bendrovė parengė projektą „6 lizdų PET butelių formavimo mašinos sukūrimas“, kurio tikslas buvo sukurti naujos kartos didelio našumo PET butelių gaminimo mašiną. Įgyvendintas projektas įmonei sudaro sąlygas veiklos plėtrai, pozicijų stiprinimui turimose rinkose ir naujų rinkų paieškai. Šiam projektui Ūkio ministerija skyrė daugiau nei 245 tūkst. litų ES struktūrinių fondų paramos.

Inovacijų ekosistema

Lietuvoje dominuoja žemųjų ir vidutiniškai žemų technologijų sektoriai, kurių sukuriama pridėtinė vertė yra gerokai mažesnė nei aukštųjų technologijų sektoriaus. Tačiau net ir tos įmonės, kurios priklauso aukštą pridėtinę vertę kuriančių sektorių kategorijai, savo konkurencinį pranašumą grindžia ne inovacijomis ir žiniomis, bet pigesne veikla. Įvertinęs tokią situaciją, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas paruošė projektą „Stipri inovacijų ekosistema – verslo konkurencinio pranašumo garantas (SIEK)“, kurio tikslas – inovacijų ekosistemos stiprinimas siekiant didinti Vakarų Lietuvos regiono konkurencinį pranašumą. Šiam projektui skirta daugiau nei 482 tūkst. litų ES struktūrinių fondų parama.

Geriausių projektų rinkimai

Šie Klaipėdos regione įgyvendinti projektai buvo nominuoti Geriausių ES paramos projektų apdovanojimams mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros kategorijoje. Laimėtojai, kuriuos balsuodami internetu padėjo išrinkti gyventojai, bus apdovanoti gruodžio mėnesį.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų