Klaipėdos ir Vokietijos jūrų uostus suartins verslininkai

Darbo vizito Vokietijoje metu susisiekimo ministras Eligijus Masiulis susitiko su  Ekonomikos ir uostų senato valstybės sekretoriumi Dr. Heiner Heseler ir aptarė šalių verslo bendradarbiavimą. 

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis šiandien lankosi Bremene, kur kartu su atvykusia į Vokietiją Lietuvos verslininkų delegacija  apžiūrės  Brėmerhaveno uostą, susipažins su jo darbu ir susitiks su uosto vadovybe. Vėliau  susisiekimo ministras  bei Klaipėdos uosto, logistikos įmonių ir asociacijų atstovai Bremeno Pramonės ir prekybos rūmuose dalyvaus „apskritojo stalo“ diskusijoje su  Vokietijos verslo atstovais.

Pasak E. Masiulio, šis Lietuvos ir Vokietijos verslininkų susitikimas - tai abiejų šalių  transporto verslo atstovų tradicijos apsikeisti  informacija ir užmegzti naujus  verslo bendradarbiavimo kontaktus tąsa. 

Lietuvos ir Vokietijos  bendradarbiavimas  ypač sėkmingas vandens transporto srityje. Vokietija  tarp užsienio šalių perveža didžiausią krovinių kiekį per Klaipėdos jūrų uostą. 2007 m. uoste buvo perkrauta 4,51 mln. t Vokietijos krovinių (16,5 proc. visos uosto krovinių apyvartos), o 2008 m. perkrauta jau 4,60 mln. t  šios šalies krovinių.


Šiame straipsnyje: uostų bendradarbiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių