Klaipėdos koncertų salėje muzikuos unikalus keturių seserų ansamblis

  • Teksto dydis:

Beribė, kupina šviesių minčių, gydančios, pakylėjančios, užburiančios, kerinčios muzikos puokštė išsiskleis keturių seserų – Joanos, Elenos, Kotrynos Ugnės ir Vitos Marijos Daunyčių – muzikos puotoje. Scenoje kartu jos yra ansamblis „Regnum musicale“ („Muzikos karalystė“). Gegužės 25 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salės pirmojo aukšto fojė įvyks jo koncertas poetišku pavadinimu „Mintis kaip rūkas šviesiai krinta“.

Daugelio tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatės ir net didžiojo prizo laimėtojos seserys Daunytės kartu koncertuoja jau 22 metus. Šeimoje (mama – smuikininkė Raimonda Daunienė, tėtis – šviesaus atminimo poetas Vaidotas Daunys) jos užaugo apsuptos muzikos ir pasirinko sau mieliausią instrumentą. Fleita groja Vita Marija, smuiku – Kotryna Ugnė, arfa – Joana, violončele – Elena. Mokslus visos pradėjo Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje, vėliau studijavo Ženevos aukštojoje muzikos mokykloje, Amsterdamo konservatorijoje ar Šiaurės karališkajame muzikos koledže Didžiojoje Britanijoje.

„Regnum musicale“ 2013 m. buvo pakviestas surengti koncertų ciklą Jungtinėse Amerikos Valstijose, dalyvavo klasikinės muzikos festivalyje „Festival Classique de la Madeleine“ Ženevoje (Šveicarija). 2014 m. tarptautiniame konkurse „Concurso Ibérico“ Madride (Ispanija) lietuvaitės laimėjo pirmąją premiją.

Seserų ansamblis iš kitų išskiria tuo, kad jo sudėtyje yra dangiškasis instrumentas – arfa. „Regnum musicale“ rengia ir edukacines programas, siekdamas puoselėti muzikos pomėgį.

Savo nuoširdžiu muzikavimu ansamblis sužavėjo publiką Jungtinėse Amerikos Valstijose, Šveicarijoje, Honkonge, Ispanijoje ir įvairiose Lietuvos scenose, tarp jų – ir Klaipėdos koncertų salėje, kurioje ir vėl nuskambės spalvinga kamerinės muzikos programa.

Koncerte „Mintis kaip rūkas šviesiai krinta“ klasikinės užsienio autorių kūrybos perlai susipins su lietuvių kompozitorių opusais, sukurdami nenutrūkstamą muzikinės minties pynę. Ji sklis lengvai viršum kiekvieno klausytojo, pasiruošusio leisti sau pasivaikščioti ryto rasoje, rūko paslaptyje, saulės šviesoje – kad muzikinė mintis kaip rūkas šviesiai į kiekvieno širdį kristų ir į gėrio perlą virstų. Ypatingą atmosferą kurs kūriniai, kuriuos parašė kompozitoriai Tarquinio Merula, Ferencas Farkas, Felixas Medelssohnas, Jacquesas Ibertas, Ástoras Piazzolla, Claude’as Bollingas, Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, Vidmantas Bartulis, Faustas Latėnas, Loreta Narvilaitė, Kristina Vasiliauskaitė ir Giedrė Pauliukevičiūtė.

Unikalus ansamblis „Regnum musicale“ sukurs tikrą šeimos muzikos šventę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių karo kurstymas, propoganda. Tie Jogailiečiai tundros. Pinigus atiduoti laiku. Lietuvos Respublikos išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikos antieuropossąjungos atsišaukimų platinimas eurosąjungosfikacija. Drąsa, lydima aukos dvasios, gėrio idėjų kryptimi yra artistiškumas. Lietuvos Respublikos Velnio išpažintojai okupantai ir jų išdavikai bando išnaudoti kiekvieną progą įtikinti visuomėnę ir mūsų ir pasaulinę, kad išdavikai artisto dvasia buvo bereikšmė ir, kad auka neįsiminanti į istoriją. Suvėrinės teisės ir laisvas savarankiškas valdymasis tautų, kurios buvo jėga prijungtos, turi būti atstatytos. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, D. Žukauskas, M. Baršys. G. Žaliagiris, A. Venckus. V. Adamkus, A. Kubilius. D. Šermukšnienė. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių