Klaipėdos krašte įsikūrusios sulčių spaudyklos laukia apgulties

Klaipėdos krašte įsikūrusios vaisių spaudyklos šį savaitgalį tikisi klientų gausos. Prognozuojama, kad obuolių sezonas šiais metais baigsis greitai. Obuolių soduose mažai, vaisiai užaugo smulkūs ir neišvaizdūs.

Pirmosios spaudyklos aplink uostamiestį duris atvėrė rugsėjo pradžioje, tačiau klientai daugiausia į jas užsuka savaitgaliais.

"Šių metų derlius prastas. Nėra obuolių. Pusė nukrito ant žemės taip ir nesubrendę. Šiemet ypač daug sukirmijusių obuolių. Paukščiams buvo ką lesti. Visi tikėjosi neblogo derliaus. Pajūryje pavasaris nebuvo jau toks blogas", – pasakojo įmonės "Sulčių namai" vadovas Vilmantas Vaičekauskas.

Tačiau obuolių ir kitų vaisių augintojų viltis sužlugdė sausra, kuri pajūrio krašte buvo tokia alinanti, kad soduose ėmė žūti dekoratyviniai medžiai.

Vasara buvo geresnė poilsiautojams, o ne obuolių augintojams.

"Vasara buvo geresnė poilsiautojams, o ne obuolių augintojams. Patys obuoliai – smulkūs, mažai sultingi. Kainų negalime didinti. Obuolių yra mažai, o sulčių spaudyklos juk sezoniniam darbui įdarbino darbuotojų. Skaičiuojame, kaip išlaikyti žmones. Manau, kad mūsų krašte niekas nedidino kainų. Kaip tik, kai obuolių mažai, klientai renkasi, kur jiems pigiau spaustis sultis", – sakė V.Vaičekauskas.

Vilmantas Vaičekauskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sulčių spaudyklose už penkių litrų talpos sulčių pakuotę su pasterizavimu prašoma 2,2 euro.

"Gamintojai prigamino įvairiausių talpų pakuočių. Populiariausia – penkių litrų pakuotė. Vieno litro sulčių spaudimas be pasterizavimo kainuoja 30 centų. Tačiau tokios paslaugos nori tik naminio vyno mėgėjai, kurie patys namuose raugia vyną savo reikmėms. Tai dabar labai populiaru, naminių vyndarių tendencijos labai auga", – pastebėjo V.Vaičekauskas.

Ne bėda, jei sulčių mėgėjams šiemet neužaugo obuoliai. Spaudyklose siūloma įsigyti jau paruoštų obuolių sulčių. Penkių litrų pakuotė kainuoja apie penkis eurus, trijų litrų – tris eurus. Spaudyklos siūlo įsigyti įvairių mišinių – obuolių, kriaušių, moliūgų ar net su morkomis maišytų sulčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių