Klaipėdos laivų paradą vainikavo įspūdingas laivų bučinys

Renginių virtinę uostamiestyje vainikavo romantiškas vilkikų šokis Kuršių mariose ir kiek vėliau dangų nutvieskę fejerverkai.

Nors šeštadienio vakarą merkė lietus, tačiau gerų emocijų ir paties Laivų parado apniukęs oras nesugadino. Nuo krantinių pasirodymą stebėjo šaltoko oro nepabijoję klaipėdiečiai ir miesto svečiai. Kai kurie vakariniu reginiu gėrėjosi iš Smiltynės pusės. Taip siekta išspręsti matomumo problemą.

Klaipėdiečius plukdė užsakytas nemokamas „Smiltynės perkėla“ keltas, kuris į Klaipėdą sugrįžo po šventinio fejerverko. Persikėlę į Smiltynę ne tik grožėjosi paradu, bet ir vaišinosi Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono karių ruošta arbata. Ją dalijo Klaipėdos laivininkų mokyklos studentai.Paradą pradėjo romantiškas vilkikų šokis Danės upės žiotyse bei įspūdinga laivų flotilė su jachta „Lietuva“ priešakyje. Šį kartą renginio svečius pakerėjo dviejų jūrinių vilkikų bučinys – TAK10 ir TAK11. Laivai demonstravo triukus skambant eurovizinei Donato Mantvydo dainai „I‘ve Been Waiting For This Night“.

Anot renginio organizatorių, tai ne tik naujausi, bet ir galingiausi bei manevringiausi uosto laivai.

Į Klaipėdos laivų paradą šiemet užsiregistravo daugiau dalyvių nei praėjusiais metais – 40 laivų. Prie jų prisijungė ir kelios dešimtys pramoginių laivelių. Kuršių mariose plaukiojančiais laivais klaipėdiečiai ir miesto svečiai galėjo žavėtis apie pusvalandį. Susirinkusieji, nepaisant šaltoko oro, džiaugėsi įspūdingu reginiu.

Šiemet specialiai sudaryta komisija vėl rinko ryškiausią, gražiausiai iliuminuotą laivą. Tiesa, į apdovanojimą pretenduoti galėjo tik tie laivai, kurie organizatoriams buvo atsiuntę užpildytas dalyvio registracijos anketas.

Septintąjį „Laivų paradą“ vainikavo galingas fejerverkas. Tokią dovaną miestui penktąjį kartą įteikė Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija. Su muzikine programa suderintas šviesos šou padangėje griaudėjo apie penkias minutes.

Fejerverkai buvo leidžiami nuo jūrinės baržos, todėl gerai matėsi tiek likusiems Klaipėdos pusėje, tiek persikėlusiems į Smiltynę.

Fejerverkas šiemet kainavo daugiau nei pernai – 5 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laivu paradas.

Laivu paradas. portretas
Kaip gražu. 2011.06.11 15:00 buvo iškilmingai atidarytas, už 9 milijonus litų, įrengtas ir trumpiausiai veikusiu pasaulyje pripažintas Šventosios uostas. Š.m. balandžio mėnesį buvo "išdraskytas " Nidos jachtu uostas. 25 metai Laisvoje Lietuvoje. Ar turim pagrindo džiaugtis Gerbiamieji laivu savininkai?

Piro

Piro  portretas
Fejerverkai buvo fanatiški. Ačiū

Tadas

Tadas portretas
Super,labai gražu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių