Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos lenkai atsisveikino su Prezidentu

2010-04-18 21:22
Gedulas: savo Prezidento ir aukštų šalies pareigūnų gedintys Klaipėdos lenkai sekmadienį drauge per televizorių stebėjo Lecho ir Marijos Kaczynskių laidotuvių ceremoniją.
Gedulas: savo Prezidento ir aukštų šalies pareigūnų gedintys Klaipėdos lenkai sekmadienį drauge per televizorių stebėjo Lecho ir Marijos Kaczynskių laidotuvių ceremoniją. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio ir jo žmonos laidotuvių dieną uostamiestyje gyvenantys jų tautiečiai rinkosi bendrai maldai už žuvusiuosius, o vėliau kartu stebėjo per televiziją iš Krokuvos transliuojamų laidotuvių ceremoniją.

Vakar dalis lenkų bendrijos narių dalyvavo trečios valandos mišiose Klaipėdos švento Brunono Kverfurtiečio parapijos bažnyčioje Debreceno gatvėje.

Kita dalis susirinko bendruomenės namuose Taikos prospekte. Čia Lenkijos valstybine vėliava, perrišta juodu kaspinu, herbu bei raudonomis ir baltomis gėlėmis papuoštame kambaryje pleveno gedulo žvakės.

Nepratardami nė žodžio Klaipėdos lenkai stebėjo per Lietuvos televiziją transliuojamą L.Kaczynskio ir jo žmonos Marijos laidotuvių ceremoniją.

Stebėdami šventas mišias ir kartu melsdamiesi lenkai jautėsi esą kartu su visa savo tauta, kuri panašios tragedijos neprisimena.

Balandžio 10-osios rytą netoli Smolensko Rusijoje sudužo lėktuvas, skraidinęs Lenkijos prezidentą, jo žmoną ir oficialią šalies delegaciją. Žuvo 96 žmonės. Delegacija skrido į Katynės tragedijos minėjimą. Lėktuvas sudužo prieš pusvalandį iki oficialių renginių pradžios.

Klaipėdoje, negalutiniais duomenimis, gyvena apie pusantro tūkstančio lenkų tautybės žmonių. Tik maždaug dešimtadalis jų aktyviai dalyvauja tautinės bendrijos veikloje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų