„Klaipėdos medienos“ žalioji pertvarka: už 6 mln. eurų pradedamas gamybos modernizavimas

  • Teksto dydis:

Į žaliosios gamybos kompaniją transformuojama viena didžiausių Europoje medienos plokščių gamybos įmonė „Klaipėdos mediena” pradeda pagrindinį pertvarkos etapą. Per šiuos metus už 6,2 mln. eurų gamykloje bus įdiegtos Vokietijos kompanijos „Stela Laxhuber GmbH“ technologijos, kurios leis minimizuoti įmonės daromą poveikį aplinkai. Iš viso įmonės žalioji pertvarka atsieis per 22 mln. eurų

Pasak „Klaipėdos medienos“ direktoriaus Nikolajaus Ivanovo, investicinis projektas įgyvendinamas tam, kad pridėtinę vertę šalies ekonomikai kurianti veikla taptų draugiškesne miestui ir aplinkai.

„Projektavimo darbai artėja prie pabaigos. Šį mėnesį sudarėme susitarimą su technologijų tiekėju, todėl šių metų antrąjį pusmetį galėsime pradėti įrangos atnaujinimo darbus. Užbaigus šį etapą miestiečiai nebeišvys vieno pagrindinių gamyklos atributų – 35 m aukščio kamino. Jį pakeisiančios modernios technologijos iš esmės minimizuos mūsų daromą poveikį aplinkai“, – sako N. Ivanovas.

Gamykloje diegiamos technologijos pakeis ligšiolinį medienos džiovinimo procesą. 350-500 laipsnių karštyje džiovinta mediena, įdiegus Vokietijos gamintojo inovacijas, bus apdorojama keturiskart žemesnėje temperatūroje.

Tai leis iš esmės sumažinti gamybos metu išsiskiriančių medžiagų kiekį, reikšmingai mažins į aplinką išskiriamą medienos kvapą. Taip pat bus eliminuotas saulėtą dieną dėl spindulių lūžio susidarantis mėlynos spalvos efektas.

2006–2019 m. į poveikio aplinkai mažinimą bendrovė iš viso investavo 14,5 mln. eurų. Per artimiausius dvejus metus oro filtravimo bei dulkėtumo mažinimo sprendimams ketinama skirti dar 1,5 mln. eurų. Tai bendrą investicijų sumą į tvarios gamybos pertvarką padidins iki daugiau kaip 22 mln. eurų.

Klaipėdos medienos apdirbimo fabrikas uostamiestyje pastatytas dar 1899 metais. Daugiau nei šimtmetį atokiai nuo miesto veikusi gamykla dėl pastaraisiais dešimtmečiais įvykdytos sparčios urbanistinės plėtros tapo miesto dalimi.

„Klaipėdos medienoje“ šiuo metu dirba beveik 800 darbuotojų. Daugiau kaip 90 proc. įmonės gaminamos produkcijos eksportuojama į Vakarų Europos ir Skandinavijos šalių rinkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

inžinierius

inžinierius portretas
Prie Kauno ir Šilutės gatvių kampo yra šiluminė elektrinė. Įdomu ar administracija kada nors skyrė lėšų žaliajai zonai? Kaminai rūksta , triukšmas didėja o ir kaina už šilumą pati didžiausia iš didžiųjų miestų Lietuvoje ? Kas parašys , kas atsakys ?

K

K portretas
Kokią fantastinę vietą užima šis oro ir triukšmo skleidėjas. Taip ir liks pasakomis , kad ši gamykla bus iškraustyta už miesto ribų.

koks gražus sklypas šalia vandens

koks gražus sklypas šalia vandens portretas
eina sau....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių