Klaipėdos meras kviečia tarybą išreikšti nepritarimą Girulių miško kirtimui

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas kviečia miesto Savivaldybės tarybos narius išreikšti nepritarimą jokiems geležinkelio plėtros projektams, kurie paliestų Girulių miško kirtimą. Ketvirtadienį vyksiančiame posėdyje tarybos nariai bus kviečiami pasirašyti prezidentui, ministrui pirmininkui, Seimo pirmininkui ir susisiekimo ministrui adresuotą raštą dėl Klaipėdos geležinkelio mazgo infrastruktūros vystymo planų rengimo pradžios.

Rašte pažymima, kad birželio 22 d. Vyriausybės posėdyje priimtas nutarimas „Dėl transeuropinio IX B transporto koridoriaus dalies – Klaipėdos geležinkelio mazgo susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planų rengimo pradžios“ neatitinka Klaipėdos miesto bendruomenės bei Savivaldybės lūkesčių ir yra iš esmės nepriimtinas.

„Savivaldybė visada laikėsi pozicijos, kad IX B transporto koridoriaus klausimą reikia spręsti ne beatodairiškai kertant miškus, o kompleksiškai įvertinant infrastruktūros įrengimo bei plėtros sistemą. Kopūstų kaimas, kaip galima vieta geležinkelio plėtrai, nurodoma ir šiuo metu galiojančiame miesto bendrajame plane. Kviečiu tarybos narius išreikšti principinę poziciją ir reikalauti, kad planuojamos teritorijos ribos būtų patikslintos, įtraukiant ir Kopūstų kaimą, o geležinkelio mazgo plėtros apimtis būtų įvertinta kompleksiškai. Nepritarsime jokiems planams, kuriuose numatomas Girulių miško kirtimas“, – sako Klaipėdos meras.

Rašte taip pat atkreipiamas dėmesys, kad Klaipėdos miesto savivaldybė, nepritardama Klaipėdos valstybinio jūrų uosto bendrojo plano projektui, iš anksto prognozavo panašias įtampas visuomenėje ir ragino ieškoti bendrų sprendinių dėl uosto plėtrai reikalingos infrastruktūros planavimo. Tokių sprendimų paieška yra aktuali ir šiandien, reikalinga tiek Klaipėdos, tiek visos šalies žmonėms.

Dokumentu pažymima, kad Klaipėdos miesto savivaldybės taryba nepritars jokiems plėtros projektams, kurie paliestų Girulių miško kirtimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Kažkas bando mus paguosti - girdi, viso miško nekirs. Kitas meluoja, kad tik šabakštynus prie jau esamo kelio pašalins. Trečias susirūpinęs uosto - miesto maitintojo - gerove. Trečiam priminsiu, kad uostui trūksta ne kelyno miške, ne krantinių ir ne salų jūroje, o krovinių. Krovinių trūksta ir trūks, juk ne iš gero gyvenimo uostininkai ėmėsi krauti taršius krovinius pačiame miesto centre. O apie kirtimus - taip, pradžiai iškirs "tik" 30 ha kelynui, tai yra 300 metrų pločio ir kilometro ilgio plotą. O gal ir ir 50 ha, kaip skelbė anksčiau. Paskui atsiras sandėliai aplinkui, paskui priešgaisrinių zonų kirtimas ir galiausiai - išorinis uostas. Žinoma, į uostą kroviniai pateks oro keliu, nes apie privažiavimo kelius projektuotojai tyli. Ir turėsime vietoje vieno miško daug mažų miškelių, panašių į dabartinį nykų pušynėlį į rytus nuo naftos bazės...

jo

jo portretas
skambink puteikienei

SOS

SOS portretas
KOKS IDIOTAS ATJUNGE VANDIENI PIETINEJE MIESTO DALYJE?!! PER KARSCIAUSIA VASAROS DIENA LIKOME BE VANDENS! KA MUMS GERTI , KAIP NUETI I WC IR KAIP NUSIPRAUSTI DUSE. KAMBARYJE 28 LAIPSNIAI! KODEL NEGALIMA BUVO PASIRINKTI VIESESNE DIENA???
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių