Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos meras susekė politikus

2010-02-01 05:00
Reikalavimas: miesto taryboje gali dirbti tik tie politikai, kurie savo gyvenamąją vietą yra deklaravę Klaipėdoje.
Reikalavimas: miesto taryboje gali dirbti tik tie politikai, kurie savo gyvenamąją vietą yra deklaravę Klaipėdoje. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Sekliu tapęs Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius įvykdė įpareigojimą išsiaiškinti, kur gyvena miesto tarybos nariai.

Tokį nurodymą R.Taraškevičiui buvo davusi Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė. Ji į merą kreipėsi, nes buvo gavusi raštą iš Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto, o šis paklausimo sulaukė iš Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK), kuri konstatavo, kad nė vieno miesto ar rajono meras komisijai nepraneša, kur gyvenamąją vietą yra deklaravę politikai.

Įstatymai draudžia miesto ar rajono taryboje dirbti kitame mieste ar rajone gyvenamąją vietą deklaravusiems žmonėms.

K.Vintilaitė iš R.Taraškevičiaus informacijos laukė iki vasario 5 dienos. Tačiau meras gerokai greičiau išsiaiškino, kur gyvena miesto politikai.

„Problemų nėra. Visi miesto tarybos nariai savo gyvenamąją vietą yra deklaravę Klaipėdoje, todėl nė vienam negresia prarasti tarybos nario mandatą. Atsakymą apie politikų gyvenamąją vietą jau pateikiau K.Vintilaitei“, - teigė R.Taraškevičius.

Grėsmė netekti mandato anksčiau buvo kilusi tarybos nariui Egidijui Sabataičiui. Dalyvaudamas rinkimuose į miesto tarybą, jis buvo deklaravęs, jog gyvena Klaipėdoje. Tačiau patekęs į miesto tarybą jis gyvenamąją vietą pakeitė – prisiregistravo Neringoje. Tokia informacija pasiekė VRK. Todėl ši kreipėsi į merą R.Taraškevičių, kad jis spręstų klausimą dėl teikimo panaikinti E.Sabataičio mandatą. Apie tai sužinojęs E.Sabataitis vėl prisiregistravo Klaipėdoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų