Klaipėdos miestas ruošiasi nurašyti skolas

Klaipėdos miesto tarybos nariams siūloma pritarti, kad būtų nurašytos beviltiškos skolos už atliekų surinkimą ir tvarkymą. Suma siekia daugiau nei 20 tūkst. eurų, didžioji dalis jų – bankrutavusių įmonių.

Uostamiesčio savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė dėstė, kad pagal galiojančias tvarkas nustatyta, jog skolas galima laikyti beviltiškomis, jeigu skolininkas yra bankrutavusi įmonė.

Paaiškėjo, kad pernai ir užpernai likviduota per dvi dešimtys įmonių. Nurašomos ir dar kelių įmonių, bankrutavusių kiek anksčiau, skolos.

Pastebima, kad šių skolininkų prievolių vykdymas kitiems asmenims neperduotas, o įmonės iš registro išregistruotos.

Likviduotų dėl bankroto ir iš Juridinių asmenų registro išregistruotų įmonių vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą skolos suma siekia daugiau nei 25 tūkst. eurų.

Skolas galima laikyti beviltiškomis ir tuo atveju, kai skolininkas yra miręs arba tokiu yra paskelbtas. Miesto tarybos nariams siūloma pritarti 13 tokių žmonių skolų nurašymui.

Tiesa, dabar jau mirusių žmonių palikti įsiskolinimai už atliekas yra mažesni nei anksčiau minėtųjų – siekia vos daugiau nei 1,2 tūkst. eurų.

R. Jievaitienės teigimu, beviltiškos skolos nurašomos jau ne pirmą kartą. Šįkart siūloma nurašyti suma – panaši, kaip ir anksčiau.

Siūlymui, be didesnių diskusijų, jau pritarė miesto Finansų ir ekonomikos komiteto nariai, galutinį žodį dar turės tarti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Blogai dirbo mokesčių surinkėjai, skolų palikti neturejo teisės. Skolos turi buti išieškomis teismo ir priteistos ,antstoliu pagalbą išieškomos skolos. Jeigu firma bankrutavo ,tai neturi buti nurašomos,firmos turi savo turto,manau teismas ir antstoliai žino ,kaip reikia išieškoti skolas.

Ppp

Ppp portretas
Durniai komentatoriaj, ka jus cia nusisnekat, aviu banda! Aiskiai pasakyta: bankrutavusiu imoniu ir mirusiu zmoniu. Ka jus dar cia bandot protingus vaidint?! Subankrotinkit savo asmenines imones arba darbovietes, pasidarykit sau gala - tada ir jus busit atleisti nuo mokesciu. Rekiat, kad tik belen ka "i eteri" paleist, ir jums visiskai dzin, ar kazka i tema dasot, ar ne. Grybai tikri esat ir tiek. Aisku, kad reikia nurasyti beviltiskas skolas, tai yra normalu.

:O

:O portretas
Tai šaunuoliai tarybos nariai, akivaizdžiai parodo, kad nereikia mokėt mokesčių, juos galima nurašyti. Viskas ok, bus pakeltos kainos tiems, kurie sąžiningai moka iš galimai minimalių pajamų. Tikrai užkniso....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių