Klaipėdos miesto taryba ir vėl posėdžiaus virtualiai

Šiandien Klaipėdos miesto taryba ir vėl posėdžiaus nuotoliniu būdu. Prieš posėdį meras Vytautas Grubliauskas apklausė tarybos narius dėl darbo pobūdžio, tačiau dauguma jų pareiškė norą ir toliau posėdžiauti virtualiai.

Rinkosi tik kartą

Panašu, kad nuotolinis darbas Klaipėdos politikams itin prie širdies. Ir šiandieninis posėdis vyks ne gyvai, o virtualiai.

Nuotoliniai posėdžiai prasidėjo paskelbus dar pirmąjį karantiną.

Pirmasis toks vyko pernai balandžio 9 d. ir nuo tada Klaipėdos politikai su kolegomis gyvai tarybos salėje posėdžiavo tik vienintelį kartą ir tik vieninteliu klausimu, 2020-ųjų rugpjūčio 31-ąją, kai reikėjo slaptai balsuoti dėl A.Barbšio interpeliacijos.

Esą jokiu kitu būdu slapto balsavimo surengti buvo neįmanoma, todėl tarybos nariai buvo priversti susirinkti drauge.

Per pastaruosius pusantrų metų būta laiko tarpų, kai sergamumas buvo gerokai sumažėjęs, uostamiestyje vyko masiniai renginiai, tačiau Klaipėdos politikai į posėdžių salę daugiau taip ir nesugrįžo.

Buvo norinčiųjų sugrįžti

Prieš šios dienos posėdį, tarybos vadovas ir miesto meras V.Grubliauskas apklausė politikus, gal šie norėtų grįžti į salę.

Tačiau "gyvų" posėdžių panoro tik keturi Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovai ir Judita Simonavičiūtė, kiti pareiškė norą ir toliau posėdžiauti nuotoliniu būdu.

"Ta apklausa vyko šiek tiek anksčiau, dabar sergamumas Klaipėdoje gerokai didesnis, nei tada, kai pareiškėme norą posėdžiauti gyvai. Bet net tokiomis sąlygomis toje pačioje posėdžių salėje tik ką vyko socialinių darbuotojų apdovanojimai. Todėl nelabai suprantu, renginiai vyksta, o tarybos nariai nenori salėje dirbti, bijo užsikrėsti. Juk dirbant nuotoliniu, nejaučiame, kas vyksta aplinkui, esame izoliuoti namuose, ir tai nėra visavertis darbas", – įsitikinusi J.Simonavičiūtė.

Kitas tarybos narys Andrius Petraitis laikosi priešingos nuomonės ir teigia, kad nuotoliniai posėdžiai yra geriausias sprendimas.

Mūsų žiniomis, nė vienos kaimyninės, taip pat didžiųjų savivaldybių politikai neposėdžiauja fiziškai.

"Pradirbus visus metus nuotoliniu būdu, net vasarą, kai sergamumas buvo gerokai mažesnis, dabar vėl pradėti rinktis būtų labai neatsakingas žingsnis ir ne koks pavyzdys visuomenei. Gyvai susirinkti į posėdžius yra kelių opozicijoje esančių tarybos narių iniciatyva, kurią pavadinčiau nebrandžiu politikavimu", – kalbėjo A.Petraitis.

Yra ir teigiama pusė

Savivaldos įstatymas nenumato mišrių tarybos posėdžių. Posėdis gali būti arba nuotolinis, arba vykti "gyvai".

"Be to, epidemiologinė situacija mums diktuoja sąlygas. Klaipėdos savivaldybė pagal sergamumo COVID-19 rodiklius yra juoda savivaldybė, nėra atšaukta ir ekstremali situacija. Netgi dėl šio posėdžio mero iniciatyva atlikome tarybos narių apklausą ir paaiškėjo, kad dauguma posėdžiauti nori nuotoliniu būdu", – paaiškino Klaipėdos tarybos sekretorius Modestas Vitkus.

Modestas Vitkus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tarybos sekretoriaus teigimu, jei salėje posėdis būtų rengiamas "gyvai", išlaikyti atstumo tarp tarybos narių nėra galimybių.

Kiekvienam politikui yra pritaikyta darbo vieta, įrengta balsavimo sistema, ir atstumo išlaikyti tarp žmonių išlaikyti nepavyktų.

"Tačiau yra politikų, kurie posėdžiuose dalyvauja būdami savivaldybės salėje, tiesa, jie nuotoliniu būdu prisijungia prie kolegų. Tokių tarybos narių būna per kiekvieną posėdį bent keletas. Tą galima matyti per tiesiogines transliacijas. Tačiau svarbus ir bendras kontekstas. Mūsų žiniomis, nė vienos kaimyninės, taip pat didžiųjų savivaldybių politikai neposėdžiauja fiziškai", – patikino M.Vitkus.

Nuotoliniai posėdžiai esą turi ir teigiamu pusių.

Statistika rodo, kad juose dalyvauja beveik visi politikai, priešingai nei fiziniuose posėdžiuose, kuriuos praleisdavo kur kas daugiau tarybos narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Jo, priedus reikia nubraukt. Ir kanceliarines taip pat, bendzą asmeniniams auto (atvykimui į darbą)...Pažiūrėsim kaip jie metų gale išlaidas rodys. Ruoškimės atakuoti savivaldybės kontrolės skyrių, merą ir seimo kontrolierius. Ruoškime siuntimui raštus su užklausom (pagal įstatymą valdžios institucijos turi atsakyti per 20 dienų..).Dairykimės drąsių žurnaliūgų...gal iki to laiko atrasim.. O iš to nuotolinio nauda tik patiems tarybos nariams. Taspats kaip kad problemas spręstu telefonu

Biurokratų rojus

Biurokratų rojus portretas
Reiškia nieko nedirbs, tai priedus visokius nubraukt, kanceliarines išlaidas taip pat, kompe 2 kartus pasivaidens per savaite ir gaus algą tai bent sunkus darbas

pietietis.

pietietis. portretas
nusiciaudet kaip vyks posedziai- virtualiai, telepatija,ar bugnu pagalba- svarbu patvirtint planus ir priemones MIESTO vystymui.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių