Klaipėdos moksleiviams – naujas autobusas

Naujais mokslo metais uostamiesčio gatvėmis riedės vienu mokykliniu autobusiuku daugiau nei praėjusiais. 

Naujais mokslo metais uostamiesčio gatvėmis riedės vienu mokykliniu autobusiuku daugiau nei praėjusiais. Naujas geltonasis autobusiukas "Medeinės" mokyklai bus perduotas ateinančią savaitę.

Švietimo ir mokslo ministerija šiemet už 5 mln. litų nupirko 42 naujas, specialiai vaikus vežioti skirtas transporto priemones ir išdalijo skirtingoms Lietuvos miestų mokykloms.

Klaipėdiečiams atiteko vienas autobusiukas. Ministerijos atstovų teigimu, transporto priemonės miestų švietimo įstaigoms buvo paskirstytos pagal poreikius.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė teigė, kad uostamiestyje moksleivius nuo rugsėjo 1-osios vežios septyni geltonieji autobusiukai: penki jų skirti neįgaliems, o du – kitiems vaikams.

"Po vieną turi S.Dacho progimnazija ir Vitės pagrindinė mokykla. Šioms mokslo įstaigoms transporto priemonės reikalingos vaikus į pamokas atvežti iš miesto autobusais sunkiau pasiekiamų uostamiesčio vietų", – sakė vedėja.

Klaipėdos "Medeinės" mokykla, prie kurios visai neseniai buvo prijungta "Gubojos" specialiojo ugdymo įstaiga, gavusi naują autobusiuką, skirtą specialiųjų poreikių ir negalias turintiems vaikams vežioti, jau turės tris tokias transporto priemones.

M.Mažvydo progimnazija ir "Baltijos" gimnazija neįgalių vaikų pavėžėjimui užtikrinti taip pat turi po vieną autobusiuką.

Kaip teigė L.Prižgintienė, specialaus moksleiviams skirto transporto skaičius uostamiesčio mokyklas tenkina.

"Džiugu, kad gautas autobusiukas padės dar geriau užtikrinti neįgalių  vaikų poreikius", – teigė vedėja.

Naujieji autobusiukai, kuriuose yra 19 sėdimų vietų, skirti atokesnėse vietose gyvenančius vaikus saugiai nuvežti į mokyklas.

Švietimo ir mokslo ministerija mokyklinius autobusus perka ir perduoda savivaldybėms nuo 2000 m. Jais mokiniai ne tik saugiai pasiekia mokyklą, bet ir keliauja į ekskursijas, sporto varžybas, konkursus.

Nuo naujų mokslo metų iš viso Lietuvos keliais riedės 645 mokykliniai autobusai, kuriais į mokyklas bus pavežama apie 22 tūkst. mokinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
Nagi keista girdėti, kad KLaipėdoje yra kažkokios sunkiai pasiekiamos viešajam transportui vietui ir reikia keliems vaikams autobusiukus su vairuotojais samdyti. Tai kaip gi tarybiniais laikais mokslai buvo organizuojami kai gyventojų mieste buvo 50 tūkst. daugiau, o mokyklų mažiau. Ir visi be problemų į mokyklas eidavome.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių