Klaipėdos namus ruošia šildymo sezonui

Uostamiesčio daugiabučius namus baigiama parengti šildymo sezonui. Miesto savivaldybė žada kontroliuoti šį procesą, kad vėliau nekiltų problemų. 

Uostamiesčio daugiabučius namus baigiama parengti šildymo sezonui. Miesto savivaldybė žada kontroliuoti šį procesą, kad vėliau nekiltų problemų. Tačiau kol kas informacijos apie namus, kurie negalėtų pradėti šildytis, negauta.

Nuo praėjusių metų leidimą šildytis namui išduoda ne šilumos tiekėjas, o administratorius ar bendrijos pirmininkas. Nepaisant to, miesto savivaldybė pasirengusi kontroliuoti, kaip pasirengta šildymo sezonui.

„Su šilumos tiekėju jau kalbėjome apie artėjantį sezoną. Rinksime informaciją, ar namai jam pasiruošė. Norime kontroliuoti situaciją, kad nekiltų problemų, nors administratoriai ir bendrijų pirmininkai puikiai žino savo darbą“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis.

Pasak jo, kol kas informacijos apie namus, kurie dėl techninių problemų negalėtų šildytis, negauta.

Vienos iš įmonių, kuri prižiūri šildymo ir karšto vandens sistemas daugiabučiuose namuose, vadovas Jonas Kondratas teigė, kad pasiruošimas vyksta įprastai.

„Visada yra ir puikiai paruoštų, ir probleminių namų. Vieni daugiau paruošti, kiti – mažiau. Ar spės viską paruošti laiku, negaliu pasakyti. Mes savo darbą esame atlikę, toliau viskas priklauso nuo administratorių“, – pabrėžė J.Kondratas.

Namus administruojančios įmonės „Vitės valdos“ direktorius Jevgenijus Sakovskis pasakojo, kad pasiruošimas šildymo sezonui jau pasiekė paskutinę stadiją.

Dabar sudaromi aktai, kuriuos reikės pasirašyti, kad daugiabutis namas būtų šildomas.

„Žinoma, nedidelių problemų yra. Tačiau kažkokių išskirtinių atvejų – ne. Prastos būklės namus sutvarkėme, pakeitėme šilumos punktus. Kur dar nebuvo kritinė situacija, vyko einamieji remontai“, – pasakojo vadovas.

Pasak J.Sakovskio, kol kas leidimai šildytis išduoti ne visiems namams, kuriuos administruoja jų vadovaujama įmonė.

„Todėl negalime sakyti, kad visiškai pasiruošėme žiemai, tačiau net neabejoju, jog visi namai buvo parengti tinkamai“, – pabrėžė J.Sakovskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių