Klaipėdos pajūryje varžėsi maratono bėgikai (papildyta)

42 km 125 m – tokią distanciją šeštadienį pajūryje užsimojo įveikti 23 bėgikai iš visos Lietuvos, susirinkę į tradicinį Melnragės maratoną.

42 km 125 m – tokią distanciją šeštadienį pajūryje užsimojo įveikti 23 bėgikai iš visos Lietuvos, susirinkę į tradicinį Melnragės maratoną.

Jis surengtas jau trečius metus. „Mums nereikia jokios progos sportuoti. Tiesiog – vasara, pajūris, o tai ir yra proga susirinkti geriems žmonėms“, - maratono tikslą įvardijo vienas jo organizatorių Romas Beržinskas.

Šeštadienio rytą prie starto linijos stojo apie 70 bėgikų iš visos Lietuvos. Dauguma jų – 45 – pasirinko trumpesnę distanciją ir bėgo 14 km.

23 sportininkai pasiryžo įveikti visą maratoną – 42,125 km. Tarp bėgikų – ir kretingiškis Piotras Silkinas, kuriam šis maratonas yra jau 155 gyvenime.

Maratono trasa dviračių takais driekiasi nuo Melnragės iki Girulių. Vieno trasos rato ilgis – 7 km.

Visą maratono trasą įveikė 19 bėgikų. Tarp jų greičiausias buvo Darius Didaronkus iš Baisiogalos. 25 metų sportininkas 42,125 nubėgo per 2 val. 46 min. Nuo jo tik keliomis minutėmis atsiliko ir antrą vietą užėmė klaipėdietis Kostas Zenovas, trečias buvo vilnietis Rytis Zajančkauskas.

Tarp 19 finišavusių sportininkų buvo ir dvi moterys: Vilma Marcinkevičienė iš Vilniaus ir gargždiškė Solveiga Urnikytė. Jos bendrojoje įskaitoje atitinkamai užėmė 11 ir 19 vietas.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalyvis

Dalyvis portretas
Tikrai saunus renginys. Fantastika. Tik Didaronkaus laikas 20 min. letesnis ir Vaiva Marcinkevičienė, ne Vilma :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių