Klaipėdos parduotuvėje – viruso židinys: specialistams tai kelia nerimą

Klaipėdoje nustatytas koronavirusas prekybos centre dirbusiai pardavėjai. Kol kas specialistai negali nustatyti visų galimų viruso plitimo ribų. Labiausiai baiminamasi dėl vidinio viruso paplitimo bendruomenėje.

Viruso židiniu tapo prekybos centras „Pas Stanislovą“, esantis Vingio gatvėje. Smulkiais namų ūkio reikmenimis, rūbais ir vaikiškais žaislais prekiaujančioje parduotuvėje dirbo 16 darbuotojų.

Paaiškėjus, jog viena darbuotoja susirgo koronavirusu, dėl ligos tiriami visi įstaigos darbuotojai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas pripažino, jog kol kas išsamios informacijos apie nustatytą atvejį labai trūksta.

Darbuotoja prastai pasijuto šią savaitę, liga jai patvirtinta trečiadienį.

„Tyrimai atliekami visiems darbuotojams, tačiau atsakymų dar neturime, o ir ne visi pasitikrino. Vieni spėjo, kiti tą dieną negalėjo atlikti tyrimų. Dalis jų ištirti, tačiau neaišku kaip jiems ten pavyksta registruotis. Jie turi bendrąja tvarka užsiregistruoti, gauti eilės numeriuką“, – aiškino R. Grigaliūnas.

Specialistai aiškinasi koks ratas žmonių galėjo turėti kontaktą su užsikrėtusiąja. Prekybos centro veikla sustabdyta.

Jei tai nėra įvežtinis atvejis, mums tai kelia nerimą.

„Su šeima ten viskas gerai, susitvarkė, izoliavosi. Renkame informaciją su kuo bendravo. Mums iki galo dar nėra aišku. Susirgusioji aiškino, jog toliausiai buvo išvykusi iki Gariūnų. Užsienyje lyg ir neatostogavo“, – patikino R.Grigaliūnas.

Tai reiškia, jog Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai turės aiškintis, ar uostamiestyje šis atvejis nebus pirmasis po ilgesnio tarpo, bylojantis apie vidinį viruso plitimą bendruomenėje. Nėra žinoma, ar darbuotoja galėjo užsikrėsti nuo pirkėjo, kurių šiame prekybos centre apsilanko daug. Klausimų kyla ir dėl to, ar nuo pačios pardavėjos negalėjo užsikrėsti prekybos centro klientai.

„Jei tai nėra įvežtinis atvejis, mums tai kelia nerimą“, – pripažino R. Grigaliūnas.

Paskutinis fiksuotas susirgimo atvejis Klaipėdos apskrityje buvo įvežtinis. Du susirgimai fiksuoti Kretingoje, kai Kretingos Viešpaties Apreiškimo vienuolyne prastai pasijuto iš Čekijos sugrįžęs vikaras. Kartu su vikaru užkratą parsivežė ir jo bičiulis, keliavęs po Europą.

Klaipėdos apskrityje paskutinį kartą vidiniai, bendruomenės viduje cirkuliavę susirgimai fiksuoti tik balandžio 10 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Pirkėjs

>Pirkėjs portretas
na ir kas.Pasižiūrėk Akropoly kur didesnė pusė prekių irgi iš ten. Čia bent jau devynių kainų nelupa

Pirkėjs

Pirkėjs portretas
Prekės parduotuvėje iš Kinijos.

Lietuvis

Lietuvis  portretas
Visus kurie dabar yra prilinde prie lovio varykim lauk jie nusikaltėliai i
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių