Klaipėdos paštą ruošiamasi skelbti kultūros paminklu

  • Teksto dydis:

Klaipėdos pašto stoties statinių kompleksą ruošiamasi pripažinti kultūros paminklu.

Tam jau pritarė Valstybinė kultūros paveldo komisija.

Kultūros paminklais skelbiami itin reikšmingi nacionalinės reikšmės kultūros paveldo objektai. Šį statusą suteikia Vyriausybė kultūros ministro teikimu, pritarus Valstybinei kultūros paveldo komisijai.

XIX amžiuje statytame neogotikiniame pastate uostamiesčio centre iki 2019 metų rudens veikė paštas. Dabar statinys stovi tuščias.

Lietuvos paštas siekė jį parduoti aukcione, bet nutarta, kad tiek Kauno, tiek Klaipėdos centriniai paštai turi priklausyti valstybei dėl savo kultūrinės-architektūrinės vertės.

Kultūros ministras Simonas Kairys žadėjo siekti, kad Klaipėdos centrinio pašto pastatai atsidurtų Kultūros ministerijos žinioje.

Šiuo metu rengiama galimybių studija, kaip pastatą pritaikyti visuomenės reikmėms.

Kultūros infrastruktūros centras yra paskaičiavęs, kad pašto rūmų pertvarkymas kainuotų apie 6,7 mln. eurų.

Kauno centrinio pašto rūmai jau paskelbti kultūros paminklu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Beretuotos konservų orkos įmanytų tai savo retais dantimis sugraužtų viską kas bent kiek primena tarybinius laikus. O tuo labjau tuo laikmečiu pastatytus paminklus - taigi tik pažiūrėję į juos šie ponai prisimena kaip uoliai jie tarnavo komunistams, skundė kaimynus, vogė iš kolxozų, gamyklų ir kur tik nustvėrę.. šlovindami (ir versdami kitus šlovint) tuometinę visagalę partiją ir sssr tėvynę. Negali jie ramiai pro P.Cvirkos paminklą 'trūlu' pravažiuot - sveikatą ėda..:D)

To >

To > portretas
Patilties balvonai tai tarkim kareiviai o Studentu darbininku ir ukininku skulpturos irgi balvonai? Tai balvonai tai tie žmones ar juos atpavaizduojančios skulpturos?:)

Klpd.

Klpd. portretas
Taip, ruošiamasi. Tik palauks kol jis sugrius:D)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių