Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos policija tikrino, kaip laikomasi gedulo

2010-04-14 06:28
Gedulas: Klaipėdos centre juodais kaspinais perrištos vėliavos kabojo ant visų pastatų.
Gedulas: Klaipėdos centre juodais kaspinais perrištos vėliavos kabojo ant visų pastatų. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pareigūnai tikrino, ar klaipėdiečiai tinkamai gedi Lenkijos prezidento ir visų su juo į Rusiją skridusių ir žuvusių delegacijos narių.

Nežinojo, ar privalu

Juodais kaspinais perrištos trispalvės Vyriausybės nutarimu iki trečiadienio vėlaus vakaro turi būti iškeltos ne tik šalia visų valdiškų įstaigų, bet ir prie gyvenamųjų namų.

Kaip laikomasi šio nutarimo, antradienį uostamiesčio policininkai aiškinosi, važinėdami miesto gatvėmis.

Antradienį ne vienas žmogus teiravosi, ar privačių namų savininkams taip pat privalu iškelti vėliavas. Daugelis buvo įsitikinę, kad tai turėtų daryti pagal savo sąžinę ir norą.

Tokių skambučių sulaukė ir savivaldybės Viešosios tvarkos poskyrio valdininkai. Klausimų, ar privalu kelti vėliavas su gedulo kaspinais, kilo net namų valdų darbuotojams.

Galbūt todėl antradienio vidurdienį darbininkai dar vaikščiojo miesto gatvėmis su vėliavomis ir ieškojo namų, ant kurių dar nebuvo iškeltos trispalvės.

Pietinėje miesto dalyje ant daugiabučių namų žmonės pastebėjo daug nublukusių, nešvarių valstybės vėliavų.

197 namai - be vėliavų

Policijos patruliai tikino apvažiavę visas miesto gatves ir nustatę, kad ant 197 namų vėliavos nebuvo iškeltos. Už tai gresia administracinė atsakomybė.

Gyvenamųjų namų savininkai gali būti įspėti arba baudžiami baudomis nuo 10 iki 30 litų. Valstybinių bei administracinių pastatų atsakingi darbuotojai gali sulaukti griežtesnės sankcijos - baudos nuo 30 iki 60 litų.

Apylinkės inspektoriams teks nemažai paplušėti, kol surašys administracinių teisės pažeidimų protokolus.

Jeigu paaiškėtų, kad atsakingi už vėliavų iškėlimą asmenys pareigos neatliko ir valstybinių švenčių dienomis, jiems gali būti skirtos dvigubai didesnės baudos.

Nulaužė vėliavų kotus

Pirmadienio vakarą dvi trispalvės išniekintos miesto centre. Galinio Pylimo gatvėje nuo dviejų namų nuimtos vėliavos, nulaužti jų kotai, o pačios trispalvės numestos ant žemės.

Apie įvykį policijai pranešė įvykio liudytojas. Jis ne tik papasakojo, kas įvyko, bet ir išsamiai apibūdino chuliganus. Netrukus policijos patruliai pagal apibūdinimą atpažino Turgaus gatve žingsniuojančius du vyrus.

26 ir 31 metų bendravardžiai Dmitrijai buvo sulaikyti ir policijos komisariate apklausti. Abu jie neigė niekinę valstybinę vėliavą.

Tikroji tiesa turėtų paaiškėti, palyginus jų parodymus su liudytojo ir detaliau pasiaiškinus įvykio aplinkybes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų