Klaipėdos policininkai gėjų nesaugos

Dėl savaitgalį uostamiestyje vyksiančios didžiausios metų šventės Klaipėdos policininkai atleisti nuo prievolės važiuoti į sosinę, kur telkiamos visos šalies pareigūnų pajėgos tvarkai gėjų eitynių metu užtikrinti.

Būta kalbų, kad į Vilnių teks vykti ir mūsų mobiliojo būrio pareigūnams. Smarkiai "nukraujavusioms" patrulių pajėgoms tai būtų rimtas smūgis nuo penktadienio prasidėsiančios Jūrų šventės metu.

Neseniai paaiškėjo, kad klaipėdiečiams saugoti gėjų nereikės. Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vadovas Ramūnas Matonis patikino, jog Klaipėdos pareigūnai į sostinę komandiruojami nebus.

Tikslaus skaičiaus policininkų, užtikrinsiančių viešąją tvarką gėjų eitynių metu, Policijos departamentas neteikia. Teigiama, kad taip siekiama nekelti aistrų ir nesureikšminti šio įvykio.
Pasak R.Matonio, eitynių metu dirbs visos Lietuvos apskričių policijos komisariatų mobiliųjų būrių, viešojo saugumo tarnybos bei Vilniaus apskrities pareigūnai.

Tik klaipėdiečiai ir šiauliečiai atleisti nuo šios pareigos, mat abiejuose miestuose savaitgalį vyks masiniai renginiai.

"Su Policijos departamentu esame sutarę, kad iš mūsų komisariato į Vilniuje šeštadienį vyksiančias gėjų eitynes pareigūnų nekomandiruosime. Vyks Jūros šventė, todėl mūsų pareigūnams ir čia užteks darbo. Buvo tokių minčių, kad ir mūsų vyrams gali tekti važiuoti į sostinę, bet visi supranta, kad čia irgi bus sudėtinga dirbti, nes šventė vyks ne vieną dieną. Mes – ne vienintelė apskritis Lietuvoje, todėl teks apsieiti be mūsų pareigūnų", – tikino Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Sigitas Šveikauskas.

Jūros šventėje planuojama užtikrinti tvarką savo pajėgomis. Pareigūnai dirbs viršvalandžius, be to, padės apskrities komisariatui priskirti viešojo saugumo padalinių pareigūnai. Klaipėdoje dirbs iki 20 šio padalinio policininkų. Nuo penktadienio iki sekmadienio pagelbės ir Policijos mokyklos kursantai, kurie dabar atlieka praktiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietė

Pilietė portretas
Garbė Klaipėdos policijai, kad tų iškrypėlių pedų nepalaiko... Gėjai man Šlykštynės kažkokie - gydyti juos priverstinai reikia , juk tai bjaurus iškrypimas, o ne dar leisti savo iškrypimus demonstruoti....

Nebepjaukit grybo

Nebepjaukit grybo portretas
Sigitas Šveikauskas yra Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas, o ne viršininkas.

Vidas

Vidas portretas
Tai klaipedieciams neteks graibaliotis per uzpakalius. Uzuojauta
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių