Klaipėdos rajono vicemeras išsaugojo postą

Klaipėdos rajono tarybai nepavyko atleisti iš pareigų rajono vicemero Kęstučio Cirtauto, nors jam ir buvo pareikšta interpeliacija.

Ketvirtadienį vykusiame tarybos posėdyje slaptu balsavimu vicemero naudai buvo surinkta 12 tarybos narių balsų. Už politiko atleidimą balsavo 10 politikų, trys tarybos nariai posėdyje nedalyvavo.

Siūlymą atleisti K.Cirtautą iš jo užimamų pareigų politikai pateikė dėl galimo viešųjų ir privačių vicemero interesų supainiojimo.

„Klaipėda“ rašė, kad politikas, būdamas savivaldybės tarnautoju, kartu su sūnumi įkūrė mažąją bendriją „Manto žuvys“. K.Cirtauto šeimos verslui iš ES fondų buvo skirta 150 tūkst. litų.

Paramą skirstė Žuvininkystės regiono vietos veiklos grupė, į kurią K.Cirtautas, kaip valdybos narys, buvo deleguotas Klaipėdos rajono savivaldybės.

Kritikų manymu, politikas turėjo rūpintis, kad parama pasiektų rajono gyventojus skaidriai ir jokia interesų grupė negalėtų proteguoti savo projektų, tačiau parama buvo skirta paties vicemero ir jo sūnaus verslui.

Iš 23 balsavusių tarybos narių 12 pasisakė už K.Cirtauto posto išsaugojimą, 10 balsavo už jo atleidimą, 1 tarybos narys susilaikė.

Pats K.Cirtautas viešai teigė, kad net neįžvelgia kur galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, nes valdybai balsuojant už jo sūnaus projektą, jis pats nusišalino. Politikas į viešumą iškilusią istoriją vadino opozicijos puolimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RTR

RTR portretas
Ne atleisti, o sodinti su konfiskacija reikia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių