Klaipėdos savivaldybė investavo sėkmingai

Uostamiesčio savivaldybė sėkmingai įgyvendina investicinius projektus. Dabartiniais duomenimis, nepanaudota liks apie 300 tūkst. eurų.

Uostamiesčio savivaldybė sėkmingai įgyvendina investicinius projektus. Dabartiniais duomenimis, nepanaudota liks apie 300 tūkst. eurų.

Svarbiausi – trys projektai

Kaip sekasi įgyvendinti investicinius projektus, praėjusią savaitę buvo pristatyta Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio nariams.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė sakė, kad kiekvienoje programoje yra vykdomos investicinės priemonės. Dalis jų finansuojamos ES, kita – Valstybės investicijų programos, savivaldybės ar kitomis lėšomis.

Pasak pavaduotojos, reikšmingiausi šiemet yra trys projektai. Vienas jų – piliavietės atkūrimas. Beveik 50 proc. jo finansuojama ES lėšomis.

"Projektą planuojama baigti spalio 30 d. Kol kas yra atlikta 80 proc. darbų. Žadame "paimti" visas lėšas. Didelė rizika kyla, nes tam tikras piliavietės erdves turės valdyti operatorius. Dėl šios priežasties dalis lėšų gali būti sulaikyta, tačiau viską surašysime į aktus. Pinigus tikrai planuojama panaudoti", – pasakojo pavaduotoja.

Užsitęsė dėl partnerių

Kitas, anot A.Velykienės, svarbus projektas yra filtrato statyba Dumpių sąvartyne. Tam tikra suma lėšų šiam projektui skiriama iš ES pagal Rusijos, Lenkijos ir Lietuvos bendradarbiavimo programą.

"Esame nudirbę daug darbų, nupirkę įrenginius, tačiau nesurašę aktų. Už visą įrangą turime sumokėti per milijoną eurų. Planavome tai padaryti per tris mokėjimo prašymus, tačiau matome, kad reikės vienu. Šio projekto suma labai reikšminga – 2,5 mln. eurų. Numatoma iki gruodžio 31 d. surašyti aktą ir panaudoti šiuos pinigus. Viskas užsitęsė dėl partnerių iš Rusijos – Svetlogorsko savivaldybės", – komentavo pavaduotoja.

Teko atsisakyti

A.Velykienės teigimu, jau dabar matoma, kad nepavyks panaudoti 116 tūkst. eurų "Pajūrio" pagrindinės mokyklos stadiono atnaujinimui. Pinigai šiam projektui buvo skirti iš miesto biudžeto.

Už minėtą sumą turėjo būti įrengti pagrindai futbolo aikštės dirbtinei dangai, o pastarąją miestui dovanos Lietuvos futbolo federacija.

"Perkant darbus, kaina viršijo 85 proc. mūsų planuotų lėšų. Tad šiemet teko atsisakyti šio projekto įgyvendinimo. Skelbsime naują konkursą. Per žiemą tikimės išrinkti rangovą. Viliamės, kad kitais metais užbaigsime projektą", – teigė pavaduotoja.

A.Velykienė pabrėžė, kad iš visų projektų, kurie finansuojami įvairiomis lėšomis, šiemet, dabartiniais duomenimis, bus nepanaudota apie 300 tūkst. eurų.

Į šią sumą įskaičiuotos ne tik investicijos, nepanaudotos "Pajūrio" pagrindinės mokyklos stadiono atnaujinimui, bet ir sutaupytos lėšos – kai kurias paslaugas, darbus pavyko įsigyti pigiau nei galvota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ert

ert portretas
Jau ne tik nebežavi, bet ir pradedu bijoti to konstatavimo "pavyko pigiau nei tikėjomės", nes realybėje tai reiškia ne ką kitą kaip atlikta atmestinai ir nekokybiškai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių