Klaipėdos savivaldybė nutrauks sutartis su „Žemkasa“

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio savivaldybė netrukus vienašališkai nutrauks visas sutartis su UAB „Žemkasa“. Bendrovė buvo atsakinga už Tilžės gatvės rekonstrukciją. Kaip aiškino savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas, žingsnio imtasi neapsikentus nuolatinio „Žemkasos“ darbų vilkinimo.

„Dėl vidinių problemų bendrovė nebegali vykdyti įsipareigojimų. Neaiški padėtis ir nuolatinis atsilikimas, pabrėšiu – nuo vis atnaujinamų grafikų, nebegalėjo tęstis. Skundėsi klaipėdiečiai, miesto svečiai, padėtį matėme ir patys“, – žingsnio priežastis įvardijo V. Švedas. Sutarties nutraukimas miesto biudžetui nekainuos, be to bus reikalaujama iš bendrovės atlyginti žalą.

Sutartį planuojama nutraukti birželio 25 dieną ir iš karto pradėti ieškoti naujo rangovo. Šiuo metu koreguojama sutartis, nes paaiškėjo projekte nenumatyti darbai, kuriuos reikės įgyvendinti. „Pavyzdžiui, per paskutinį susitikimą su Tilžės turgaus atstovais, šie iškėlė klausimą, kad esami įvažiavimai į turgavietę yra per siauri, šoniniai borteliai jau išlaužyti. Todėl bus koreguojama – įvažiavimai bus platesni, su galimybe apsisukti. Tai būtų turėjusi padaryti „Žemkasa“, tačiau nebespėjo“, – pasakojo uostamiesčio savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis.

Kol bus surastas naujas rangovas, Tilžės gatvės darbai vietoje nestovės. Numatoma atnaujinti horizontalų žymėjimą žiede, laikinai išasfaltuoti dabar žvyru padengtą kelio jungiamąją dalį. Naujasis rangovas šią vietą kaip ir visą gatvę bei žiedą sutvarkys kapitaliai.

Su „Žemkasa“ nutraukiamos ir gatvių asfaltavimo bei laistymo sutartys. Nors dėl teisinių reikalavimų oficialiai jos bus nutrauktos birželio 21 dieną, šių darbų bendrovė jau nebeatlieka. Gatves laisto bei asfaltuoja kitos, dalyje miesto jau tai dariusios bendrovės – „Ecoservice Klaipėda“ bei „VVARF“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akmenelis

Akmenelis portretas
Nutrauks vienašališkai sutartį, paskui tris metus bylinėtis ir... pralaimės, vėl pinigėliai iš mūsų kišenių.

D- to D

D- to D  portretas
Kuolus jums gali tašyt ant galvu tie liberastai su konservais, jus vistiek kaip aukos balsuosit, man negaila balsuokit, tik nestaukit po to del kiekvienos kliurkos , kurias tie betazumiai daro...( ir ismok rasyt mulki)

idomu

idomu portretas
kad pykstama ne ant zemkasos, o ant mero... vis dar negalit susitaikyt, kad laimejo ne vaitkus?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių