Klaipėdos savivaldybei – STT priekaištai

Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdyba, pristatydama visuomenei savo nuveiktus darbus, guodėsi, kad dėl specifiškumo tyrimai užsitęsia ir ne visos bylos pasiekia teismą.

Valdybos metų darbų sąraše – septynios stambesnės bylos. Teismui neseniai perduota paskutinioji, penktoji, buvusio Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Alfonso Šimkaus byla.

Kovą teismą pasieks Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus viršininko Edmundo Tautavičiaus, jo pavaldinio ir buvusio Šilutės policijos kriminalistų vadovo Artūro Rimkaus byla.

Viena iš paskutinių apskrityje nuskambėjusių STT veiklų – teismo medicinos eksperto Vidmanto Armono sulaikymas.

„Tačiau kalbant apie tokias bylas liūdina žmonių reakcija. Greičiau nustebimas, nes pinigų davimas pareigūnui buvo laikomas verslo dalimi, o ne kyšiu“, – kalbėjo STT Klaipėdos valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio vadovas Leonas Barišauskas.

STT Klaipėdos valdybos viršininkas Arvydas Juršėnas tikino, kad situacija šalyje pasikeistų tik tuomet, kai daugelyje rizikingų veiklos sektorių būtų stiprinama korupcijos prevencija.

„Atrodytų, kad šalyje nemėginama papirkti nė vieno muitininko ar pasieniečio. Tokių pranešimų nėra, niekas nesikreipia. Pas mus kyšių sulaukia tik policininkai“, – pažymėjo A.Juršėnas.

Pareigūnų manymu, situacija dėl kyšininkavimo galėtų pasikeisti tik tuomet, jei būtų formuojamas tam tikras požiūris iš viršaus.

„Kaip pavyzdys, Sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio iniciatyva. Kai viršūnės neremia tokios veiklos, atsiranda viltis, kad kažkas pasikeis“, – pastebėjo A.Juršėnas.

STT Klaipėdos valdybos pareigūnai sulaukia įvairių valstybinių institucijų kvietimo sprendžiant antikorupcijos klausimus.

Tačiau dėl Klaipėdos savivaldybės administracijos apatiškumo, vykdant antikorupcinę veiklą, valdyba žada kreiptis į Vyriausybės atstovą apskrityje su prašymu priminti valdininkams jų pareigas.

„Ne visi mus kviečia. Pavyzdžiui krovos įmonių asociacijai antikorupcinė veikla įdomi, o štai iš Valstybinio jūrų uosto direkcijos nesame sulaukę kvietimo, kaip ir iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos“, – pastebėjo A.Juršėnas.

STT Klaipėdos valdybos pareigūnai pastebi, kad papirkimo ar išankstinio susitarimo už atlygį schemos sudėtingėja, verslo struktūros vis painiau slepia santykius su valstybės tarnautojais.

Pernai Klaipėdos agentai mėgino iškelti bylą dėl neteisėto praturtėjimo. Tačiau ji nepasiekė teismo.

„Tokie tyrimai yra imlūs laiko, žmonių resursų ir tam tikrų lėšų prasme. Šalies STT struktūroje dirba apie 240 pareigūnų. Jie pasiskirstę penkiose šalį apimančiose valdybose“, – aiškino A.Juršėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
Įdomu, kas gali nenorėti "pasidaryti" antro atlyginimo į kišenę, tuo labiau užmirštame krašte Klaipėdoje.. Faktas, kad Klaipėdos valdininkai nesuinteresuoti geru antikorupcijos veikimu.

Aris

Aris portretas
Kad įkibtų į anstolių klaną mūsų teisėsaugai su visom STT,ONTT... per skystos blauzdos ir per trumpos rankos.Nupirks ir prarys net neatsiraugėdami su visais sandalais jeigu dar nenupirko,o jei kokio ir nenupirks tai tą nutildys iš viršaus neklystantieji.

VYCKA

VYCKA portretas
TODĖL SEMAS UŽDRAUDĖ KYŠIO DAVIMO IMITACIJA PAREIGŪNAMS,KAD MAŽIAU BŪTU IŠAIŠKINTA TOKIŲ ASMENŲ.KAIP DABAR MAŽOS KRAUTUVĖLĖS SAVININKAS PASKŪS MAISTO IR VETENARIJOS TARNYBOS SPECUS,KAD JIE IMA KYŠĮ,NORS VISI ŽINOME,KAD IMA.TADA TAS VARGŠAS TURĖS BAIGTI SAVO BIZNELĮ,NES DAR IR LIKS KALTAS,KAD DAVĖ,O ĖMĖJAI PAKIŠĘ TEISĖSAUGAI IŠLYS SAUSI IŠ VANDENS IR PAREIKALAUS UŽ ŠMEIŽTĄ IR KITAS IŠLAIDAS.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

  • Rūkyti uždrausta 318-oje Klaipėdos daugiabučių
    Rūkyti uždrausta 318-oje Klaipėdos daugiabučių

    Nuo metų pradžios uostamiestyje dar beveik pusšimtyje miesto daugiabučių balkonuose, terasose ir lodžijose uždrausta rūkyti. Nors skundų apie rūkančiuosius daugiabučių balkonuose vis dar yra, klaipėdiečiai drausti neskuba. Įgalinti draudi...

  • Uostamiestyje renovuota dar per 20 namų
    Uostamiestyje renovuota dar per 20 namų

    Šiais metais uostamiestyje jau baigta renovuoti beveik 20 daugiabučių, dar dalis namų renovuojami, tačiau darbai netrukus turėtų būti baigti. Šiemet miestiečiai taip pat buvo kviečiami teikti paraiškas ir atnaujinti savo daugiabu...

  • Mašinos ant žolyno Kauno gatvėje kelia audrą
    Mašinos ant žolyno Kauno gatvėje kelia audrą

    Vaizdas pro langą, nustebinęs Kauno gatvės gyventoją, privertė rašyti skundą policijai dėl ant žaliosios vejos užvažiavusių tarnybinių vienos bendrovės automobilių. Daugiabučio kiemą tvarkyti susiruošusios įmonės atstovas tikino...

    1
  • Dėl nukirsto medžio Debreceno gatvės kieme – apmaudas
    Dėl nukirsto medžio Debreceno gatvės kieme – apmaudas

    Miestams dūstant nuo dulkių ir taršos, žmonės vis labiau ima vertinti kiekvieną augalą. Todėl itin jautriai reaguojama, kai šalia daugiabučių namų pjūklai baigia brandžių, didelę lają turinčių medžių gyvenimą. ...

  • Gyventojai nerimauja: kas skriejo padangėje?
    Gyventojai nerimauja: kas skriejo padangėje?

    Klaipėdos rajone žmonės suglumę danguje stebėjo nuo Rusijos pusės atsibeldusį skraidantį aparatą. Į karinį droną panašus objektas praskrido virš Dovilų seniūnijos gyvenviečių ir nuburzgė Plungės, Telšių kryptimi. ...

    20
  • Geriausių policijos pareigūnų titulą iškovojo Klaipėdos apskr. policijos komanda
    Geriausių policijos pareigūnų titulą iškovojo Klaipėdos apskr. policijos komanda

    Palangoje vykusio Geriausios Lietuvos policijos komandos konkurso nugalėtojais tapo Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato (toliau – VPK) pareigūnai. ...

    4
  • Uostamiestyje jau prasidėjo peršalimo ligų sezonas?
    Uostamiestyje jau prasidėjo peršalimo ligų sezonas?

    Į uostamiesčio vaistines plūsta vis daugiau klaipėdiečių, pajutusių įvairių peršalimo ligų, gripo arba koronaviruso simptomų. Daugiausia skundžiamasi kosuliu, gerklės skausmais, aukšta temperatūra. Teigiama, esą rudenį, prasidėju...

    1
  • Jono kalnelyje – nukritusi plokštė
    Jono kalnelyje – nukritusi plokštė

    Jono kalnelio teritorijoje, prie Dangės upės, buvo fiksuota ant žemės nukritusi granitinė plokštė. Neseniai čia buvo tvarkomi laiptai ir sėdimos vietos prie fontano. Tačiau esą šiek tiek toliau nuo fontano esanti plokštė vis d...

    3
  • Iš „Klaipėdos ID“ – tik prisiminimas
    Iš „Klaipėdos ID“ – tik prisiminimas

    Iš viešųjų įstaigų žemėlapio turėtų išnykti „Klaipėda ID“, kuri oficialiai užsiėmė investuotojų pritraukimu į uostamiestį ir jų aptarnavimu. Kadangi po šios įstaigos struktūros pertvarkos dalį funkcij...

    3
  • Dešimtyje Klaipėdos mokyklų įrengti elektroninių cigarečių detektoriai
    Dešimtyje Klaipėdos mokyklų įrengti elektroninių cigarečių detektoriai

    Dešimtyje uostamiesčio švietimo įstaigų žalingų įpročių prevencijai įrengti elektroninių cigarečių detektoriai, padėsiantys užfiksuoti, jei mokyklų patalpose būtų bandoma rūkyti. ...

Daugiau straipsnių