Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius turi naują pavaduotoją

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius turi naują pavaduotoją. Miesto taryba ketvirtadienį pritarė Olego Mariničiaus kandidatūrai. Daugiausia diskusijų sukėlė, ar pareigų dar nepradėjusiam eiti pavaduotojui reikia skirti 40 proc. atlyginimo dydžio priedą.

Kandidatui pažėrė klausimų

Vienas iš Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojų postų buvo laisvas tris savaites, kai iš jo pasitraukė ir į užtarnautą poilsį išėjo Aleksandras Michailovas.

Į postą pretendavęs O.Mariničius prisistatė tarybos nariams. Vyras pasakojo, kad yra gimęs ir augęs Klaipėdoje, papasakojo apie savo išsilavinimą, patirtį.

O.Mariničius prisidėjo prie Lietuvos karinio laivyno kūrimo, vadovavo karinėms jūrų pajėgoms.

Kandidatas nurodė, kad kalba lietuviškai, angliškai, rusiškai, baltarusiškai, ukrainietiškai bei yra pramokęs ispanų kalbos.

O.Mariničius turi tris sūnus, dvi anūkes. Pažymėjo ir tai, kad groja gitara bei dainuoja.

Tarybos nariai kandidatui pažėrė klausimų. Rimantas Taraškevičius domėjosi, ar O.Mariničius susipažino su darbu, į kurį pretenduoja, kompetencijomis.

„Kai tik gavau pasiūlymą, perskaičiau pareigybių aprašymą, analizavau. Tik vertinęs savo galimybes priėmiau sprendimą kandidatuoti. Būsiu atsakingas už miesto ūkį. Man teko susidurti su šiais klausimais anksčiau užimant vadovaujamas pareigas“, – tvirtino pavaduotojas.

Domėjosi požiūriu į kalnelius

Pasitaikė ir netikėtų klausimų. Tarybos narys Arūnas Barbšys atkreipė dėmesį, kad viena iš O.Mariničiaus kuruojamų sričių bus transportas.

„Kaip vertinate greičio slopinimo kalnelius, kurių mieste daug ir per kuriuos važiuojant laužomi automobiliai. Ką reikėtų daryti, kokių priemonių imtis, kad šių neliktų?“, – klausė politikas.

O.Mariničius tvirtino, kad pats turi mašiną ir važinėja mieste.

„Privažiavus greičio slopinimo kalneliai sukelia klausimų. Tačiau tai yra specialistų, kurie įvertina eismo saugumą, sprendimas. Reikėtų aiškintis kiekvieno konkretaus kalnelio atsiradimo priežastis“, – komentavo pretendentas.

Piktinosi skiriamu priedu

Siūlant O.Mariničiaus kandidatūrą į Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postą, iš karto prašyta tarybos nustatyti 40 proc. atlyginimo dydžio priedą už veiklą, kuri viršija nustatytą darbo krūvį.

„Tiek direktoriui, tiek pavaduotojams tenka dirbti ir po darbo valandų, ir šeštadieniais, ir sekmadieniais. Spręsti įvairius klausimus, ekstremalias situacijas. Tad nustatyto darbo krūvio viršijimas yra natūralus“, – tvirtino kandidatūrą pristatęs Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Opozicijos atstovams užkliuvo, kodėl 40 proc. dydžio priedas skiriamas, nors žmogus dar nepradėjo eiti pareigų. Tarybos narė Nina Puteikienė domėjosi, ką apie tokią praktiką mano pats kandidatas.

„Aš priedo neprašiau. Jei yra būtinybė, atitinka reglamentus, galiu atsisakyti. Jei – ne, tiek žinių“, – teigė kandidatas.

Užkliuvo kalbos tonas

Opozicijoje esančios partijos nepalaikė O.Mariničiaus kandidatūros. A.Barbšiui užkliuvo, kad jis neva neturi pozicijos.

„Kalbant apie kalnelius, pasakė, kad sprendžia specialistai. Be to, kandidatą esu sutikęs anksčiau. Jis politikoje nėra dalyvavęs. Tikrai iš karto nepradės dirbti iš karto tiek, kad reikėtų 40 proc. priedo. Pavaduotojai Elidai Mantulovai jį skyrėme po metų. Kodėl kitiems duodame iš karto? Skirkime 40 proc. dydžio priedus ir mokytojams, socialiniams darbuotojams“, – dėstė politikas.

N.Puteikinė tvirtino, kad ją nustebino kandidato net kalbos tonas: „Matosi, kad žmogus įpratęs komanduoti. Jam reikėtų augti bendravimo srityje. Pasigedau ir principingo požiūrio, kas vyksta valdančioje daugumoje“.

Už O.Mariničiaus kandidatūrą buvo pasisakoma slaptu balsavimu. Iš 29 biuletenių vienas buvo negaliojantis. 20 tarybos narių palaikė O.Mariničiaus kandidatūrą, 6 buvo prieš, du susilaikė.

Miesto taryba patvirtino balsavimo rezultatus ir pritarė 40 proc. atlyginimo dydžio priedo skyrimui už viršvalandžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tvarka

Tvarka portretas
Lochnakinos ir Rozovos snipas. Buvusio karininko atvykimas i Klaipėdos savivaldybės administracija sukele didele panika kaip skendanciam laive. Kaip buvo ramu......o dabar bus tvarka ir karine disciplina su "perestrojka", tejsingaj padare miesto valdzia sumokejo gera avansa. Valio Valoi Valio!! GEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

manau

manau portretas
viską lėmė, kad "pramoko" ispanų kalbos :) iš snukio, atsiprašau veido matosi, kad dar vienas prochindėjus rado savo prieglobstį Klaipėdos savibledybėje. Dar viena siurbelė mums ant sprando, iškart 40% padidintu siurbimo apetitu, mat darbuosis ir savaitgaliais:)

na na

na na portretas
jaunas ne visa laika reiškia geras.O dar tokeis laikais kuomet visi sumaniausi išlekė i užsienius
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių