Klaipėdos savivaldybės paskolų portfelis išsipūs iki 110 mln. litų

Klaipėdos savivaldybės paimtų paskolų suma jau perkops 100 mln. litų, tačiau neviršys nustatyto leistino skolinimosi limito, kuris siekia beveik 150 mln. litų.

Klaipėdos savivaldybės paimtų paskolų suma jau perkops 100 mln. litų, tačiau neviršys nustatyto leistino skolinimosi limito, kuris siekia beveik 150 mln. litų.

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai ketvirtadienį vienbalsiai pritarė Klaipėdos savivaldybės administracijos prašymui leisti iš bankų pasiskolinti 9,4 mln. litų.

Kai vasarį buvo tvirtinamos šiųmečio uostamiesčio biudžeto pajamos ir išlaidos, numatyta, kad 12,9 mln. litų įvairiems projektams finansuoti bus paskolos lėšos.
Savivaldybė dar turi neišleidusi beveik 3,5 mln. litų anksčiau paimtos paskolos lėšų, todėl ir prašoma leisti dar pasiskolinti 9,4 mln. litų.

Jei miesto taryba duos leidimą skolintis, bendra savivaldybės turimų paskolų suma sieks apie 110 mln. litų.

Tačiau anot Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Rūtos Kambaraitės, per šiuos metus planuojama apie 10 mln. litų paskolų grąžinti, tad gruodį jų suma vėl turėtų sumažėti iki 100 mln. litų.

Naujos paskolos pinigais ketinama prisidėti prie kai kurių ES lėšomis finansuojamų projektų, pavyzdžiui, baigti tiesti dviračių palei Danės upę, įrengti viešuosius tualetus paplūdimiuose, modernizuoti kelias mokyklas, rekonstruoti lietaus nuotekų tinklus senamiestyje ir probleminėmis pripažintose vietose.

Be to, naujos paskolos lėšomis ketinama refinansuoti anksčiau paimtą brangesnę paskolą.

Skaičiuojama, kad aptarnauti naują paskolą – mokėti palūkanas už ją – per metus papildomai reikės iki 350 tūkst. litų. Paskolą būtų imama ne ilgesniam nei 10 metų terminui.

„Aišku, nėra labai gerai skolintis, o paskui mokėti palūkanas, tačiau kitos išeities nėra, o skolinimosi limtų dar neviršijame“, - duotą leidimą imti paskolą komentavo Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

„Jei nieko nedarysime, pavirsime į Skuodą“, - sprendimui imti paskolą ir jos pinigais prisidėti prtie įvairių projektų pritarė ir komiteto narė Lilija Petraitienė.

R.Kambaraitė juokavo, kad svarbiausia į nepavirsti į Vilnių, kurio savivaldybės paimtų paskolų suma jau apipinta įvairiomis legendomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petraiitienei

petraiitienei portretas
Petraitienei reiktu nuvaziuoti i Skuoda ir pasiziureti ,kaip jis tvarkosi ,o tik tada kalbeti ..

dee

dee portretas
Greit persoks Vilniu, "geras" pavyzdys uzkreciamas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių