Klaipėdos senamiestyje pradės remontuoti Daržų gatvę

Klaipėdos senamiestyje pradedamas Daržų gatvės remontas. Trečiadienį jau vyko paruošiamieji darbai: buvo vežami statybiniai vagonėliai, statomi kelio ženklai.

Klaipėdos senamiestyje pradedamas Daržų gatvės remontas. Trečiadienį jau vyko paruošiamieji darbai: buvo vežami statybiniai vagonėliai, statomi kelio ženklai.

Atnaujinta bus Daržų gatvės ruožas nuo Tiltų iki Aukštosios gatvės. Šios dalies ilgis siekia apie 190 metrų.

Bus rekonstruota gatvės važiuojamosios dalies ir šaligatvių danga, atnaujinti elektros tinklai, nutiesti lietaus nuotekų tinklai.

Dabartinė Daržų gatvės būklė prasta. Danga susidėvėjusi, nėra šaligatvių, išskyrus prie Tiltų gatvės, neįrengta lietaus kanalizacija. Pabrėžiama, kad ši gatvė yra tranzitinė ir ja praeina daug turistų.

Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vyriausioji specialistė Aušra Tikunovienė pasakojo, kad Daržų gatvę atnaujins ta pati įmonė kaip ir J.Janonio gatvę.

„Rangovas baigė rengti darbo projektą ir pradėjo paruošiamuosius darbus. Jis turi patirties, rekonstruodamas senamiesčio gatves“, – tvirtino A.Tikunovienė.

Daržų gatvės dalies rekonstrukcija atsieis apie milijoną litų. Pagal sutartį yra numatyta, kad darbai truks iki lapkričio. Tačiau manoma, kad pats remontas bus užbaigtas greičiau.

Vykdant remontą Daržų gatvėje bus ribojamas eismas. Pasak A.Tikunovienės, eismo schema dar derinama.

„Bus siekiama neatkirsti Šaltkalvių gatvės, kad ji neliktų be įvažiavimo. Eismo schemą derinsime ir su Daržų gatvėje įsikūrusiomis įmonėmis, su eismo schema, kuri galios, uždarius Pilies tiltą kapitaliniam remontui“, – pasakojo vyriausioji specialistė.

Pasak įmonės remontuojančios Daržų gatvę vadovo Dainiaus Zoko, darbai pradėti anksčiau nei planuota. Tą leido padaryti oro sąlygos.

„Daržų gatvė taps tokia graži kaip J.Janonio, o gal net gražesnė“, – prognozavo D.Zokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
Niekaip nesuprantu, kodel tie darbai nebuvo pradeti anksciau? Ziema jau senokai baigesi. Prades dabar remonto darbus, kai turizmo sezonas prasides. Kaip kazi reikes turistams pakliuti viesbuti Euterpe? Isvis sis sezonas Klaipedoje bus kaip apkasuose: Pilies tiltas uzdarytas, Darzu gatve remontas..... O laukiame Klaipedoje siemet rekordinio skaiciaus kruiziniu laivu.....

klaipedietis

klaipedietis portretas
na ir kainelės, vienas metras rekonstrukcijos virš 5000 Lt

Kyla klausimas

Kyla klausimas portretas
Tai kad ta gatvė ir taip siaura, neina prasilenkt kur dar modernizavimas bei šaligatviai??? Na nebent kažko nedasakote, kad ta gatvė liks tik pėstiesiems arba eismas viena kryptimi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių