Klaipėdos simbolis: Baltijos tautų burės ir būgnų žinia pasauliui

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą, minint Baltijos kelio 30-metį, Lietuvos, Latvijos ir Estijos vėliavų spalvomis dekoruotas bures išskleis Klaipėdos simbolis „Meridianas".

Mokomasis burlaivis „Meridianas" išskleis penkias priekines bures, kurios simbolizuos trijų Baltijos šalių laisvę bei vienybę.

Šiai akcijai suteiktas simboliškas pavadinimas „Laisvės ritmu". Norėdami, kad įvykis būtų ne tik matomas, bet ir girdimas, renginio organizatoriai visus atvykstančius kviečia atsinešti mušamuosius instrumentus ir jungtis prie greta uostamiesčio simbolio vyksiančio improvizuoto grojimo.

"Mušdami bendrą ritmą sugrosime tris žinomiausius atgimimo kūrinius, tarp kurių bus Baltijos kelio himnas „Bunda jau Baltija", - atskleidžia renginio detales organizatoriai.

Specialiai šiam himnui ir kitiems dviem kūriniams grupės „Royce" būgnininkas Dainius Kažukauskas sukūrė aranžuotes, skirtas mušamiesiems. Kūrinius atliks Steponas Januška, Violeta Riaubiškytė-Terasovienė ir Edita Bodrovaitė-Rukienė.

Organizatoriams šią idėją įgyvendinti padės UAB „MB Partners center" komanda, kuri užsiima pramoniniu alpinizmu ir padės išskleisti burlaivio bures. Kadangi burlaivis „Meridianas" yra mokomasis, šventinėje burių pakėlimo ceremonijoje talkins ir Jūreivystės mokyklos kursantai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių