Klaipėdos šypsenėlę – į šiukšlyną?

Klaipėdai reikia naujo prekės ženklo. Senoji, prieš 9 metus sukurta „šypsenėlė“, morališkai atgyveno. Naujam uostamiesčio logotipui sukurti gali prireikti 50 tūkst. litų.

Klaipėdai reikia naujo prekės ženklo. Senoji, prieš 9 metus sukurta „šypsenėlė“, morališkai atgyveno. Naujam uostamiesčio logotipui sukurti gali prireikti 50 tūkst. litų.

Teigiama, kad prieš devynerius metus Klaipėda tapo vienu pirmųjų Lietuvos miestų, kuris sukūrė miesto prekės ženklą. Už šį ženklą ir nuoseklią įvaizdžio strategiją uostamiesčio savivaldybė tada paklojo beveik trečdalį milijono litų.

Šūkis „Laisvu stiliumi“ esą bylojo pasirinkimo ir atlikimo laisvę, galimybę improvizuoti bei kurti. Teigiama, kad tada buvo parinktos miestą reprezentuojančios pozityvios, žemiškos spalvos, kurios iš tikrųjų egzistuoja gamtoje – geltona, oranžinė, raudona, vyšninė, mėlyna.

Nors ženklas prigijo, buvo plačiai naudojamas, vis dėlto brangus pirkinys, regis, atgyveno. Ateinančiais metais miesto administracijos atstovai siūlys kurti naują Klaipėdos logotipą.

„Tuo metu ženklas buvo sukurtas ir su suvenyrais, ir su leidiniais, ir su pristatymo filmuku. Bet matome, kad reikėtų sugalvoti kažką nauja, atgaivinti miesto viziją, nes šypsenėlė morališkai paseno“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja
Alina Velykienė.

Anot jos, ir šiuo atveju reikėtų pagalvoti, kaip sukurti kažką naujo. Tam reikalui kitiems metams numatyta 50 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prekybos ženklas

prekybos ženklas portretas
oi,oi ...kam pavėjui paleisti litus,ar labai turtingi esam? Kitas dalykas-iki N,metų "idėjos" neįgyvendins...po N.metų ,įvedus eurą,gal jau reikės ne litais ,o eurais minimos sumos ??? !!! Oi,oi...

min

min portretas
eikit sikt pinigu p;ovejai neberinksim jussu

mano nuomone žiauru , kad

mano nuomone žiauru , kad  portretas
kažkokiam naujam ženkliukui šast 50 tūkstančių ir yra , nors turime ir seną , tik anot valdininkėlių morališkai pasenusį už kurį beveik trečdalį milijono sumokėjo ( na kaip gali liberalai "valdyti" su 9 m ženkleliu :) ne fasonas ) ... o štai tilto per geležinkelį priežiūrai( kažkur apie 30-40 tūkstančių ) mūsų liberalieji pinigėlių neturi , kam - ten tik eiliniai miestiečiai žingsniuoja ....priminkit ar prieš 9 m nebuvo "sunkieji krizės metai " ? krizės kada sumažino pensijas ir kitas išmokas gyventojams , bet už kurios suvaldymą taip giriamas "gelbėtojas" konservatorius Kubilius ? na pagaliau kas tas trečdalis milijono už ženklą sunkmečiu - miestas blizga , jokių problemų ...liberalai valdo :)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių