Klaipėdos talkininkų pavasario lietus neišgąsdino

Klaipėdos asociacijos Vitės bendruomenės nariai šeštadienį susirinko į talką. Tai – kasmetinė šios bendruomenės tradicija. Aplinkines savo rajono teritorijas gyventojai tvarko kiekvieną pavasarį. Suplanuotą talką šįkart mėgino nutraukti lietus, tačiau klaipėdiečių jis neišgąsdino.

Bendruomenės nariams, kurią sudaro per 3 tūkst. Vitės kvartalo gyventojų, buvo išsiuntinėti kvietimai SMS žinutėmis apie būsimą talką.

Atsiliepė apie 70 žmonių, kurie šeštadienį ir prisijungė prie savo rajono tvarkymo. Viena jauna klaipėdietė atėjo už savo tėvelius, kurie yra garbaus amžiaus, bet gyvena Vitės kvartale.

„Žmonės atsiliepė į žinutes, buvo skelbiama ir bendruomenės feisbuko puslapyje apie būsimą talką. Sureagavo gana nemažai“, – džiaugėsi tai pačiai bendruomenei priklausanti Klaipėdos tarybos narė Ela Andrejeva.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jos kolega, taip pat Klaipėdos politikas, Alvidas Šimkus šioje bendruomenės talkoje dalyvavo ne pirmą kartą.

„Dažniausios šiukšlės yra benamių guoliai. Vien jau juos išardžius, susidaro solidi šiukšlių krūva. Plastikinės ir stiklinės taros beveik nebebūna. Senų automobilių padangų irgi nepasitaiko“, –pasakojo A.Šimkus.

Šiemet akcija „Darom“ šiemet Klaipėdoje nevyksta, nes savivaldybė šiemet šio sumanymo neremia. Bet mes tvarkomės savo ruožtu.

Talkos organizatorius, asociacijos „Vitės bendruomenė“ vadovas Tomas Meškinis tikino, kad talkas rengia kasmet. Tik pernai dėl griežtų karantino sąlygų teko tos minties atsisakyti, šiemet karantino režimas sušvelnintas, todėl nuspręsta tęsti tradiciją.

„Laikomės atstumų, kitų saugumo reikalavimų. Talkininkausime atskirais būreliais, daigiausiai kartu bus šeimų nariai. Beje, šiemet akcija „Darom“ šiemet Klaipėdoje nevyksta, nes savivaldybė šiemet šio sumanymo neremia. Bet mes tvarkomės savo ruožtu“, – teigė T.Meškinis.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tik prasidėjus talkai, ėmė labai smulkiai lyti, tačiau talkininkų lietus neišgąsdino, sakė, pradės daugiau judėti ir nesušals.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ačiū

Ačiū portretas
kad nudirbate darbus kuriuos turėjo padaryti miesto tvarkymo skyrius ir už kurį jie gauna algą.

pensininkė

pensininkė portretas
juk karantinas kiek namų ūkių susirinko kur atstumai vieniems galima kitiems ne kas iš tikrųjų vyksta arba visi ir visur laikosi tvarkos arba visi gyvenam kaip norim be karantinų ir baudų

Tegul rodosi, kas valo

Tegul rodosi, kas valo portretas
O tie, kurie šnerkščia gėdytis turėtų. Linkėjimai mokytojai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių