Klaipėdos teisme – kelių ereliai R.Rudokas ir E.Butrimas

Garsiems vilniečiams, kurie šią vasarą neblaivūs Nidoje sėdo už vairo, teko stoti prieš Klaipėdos miesto apylinkės teismą.

Pajūryje nagrinėjamos garsaus aktoriaus Ramūno Rudoko ir Kirstinos Brazauskienės sūnaus Ernesto Butrimo administracinės bylos.

Aktoriui R.Rudokui Klaipėdos apylinkės teismas penktadienį dvejiems metams atėmė teisę vairuoti automobilį bei skyrė 2 tūkst. litų baudą.

R.Rudokas policijos pareigūnams įkliuvo gegužės pabaigoje per Neringos sezono atidarymo šventę.

Apie 21 val. žinomas televizijos bei teatro veidas buvo pastebėtas sėdantis už „Porsche Cayenne“ visureigio vairo. Vilnietį Taikos gatvėje sustabdė policijos patruliai. Pareigūnams kilo įtarimų, kad vyras yra neblaivus.

R.Rudokas pareigūnams nepateikė automobilio dokumentų, vairuotojo pažymėjimo bei pareiškė nepūsiąs į alkotesterį. Pareigūnai nusprendė aktoriaus automobilį sulaikyti.

Ketvirtadienį Klaipėdos teisme R.Rudokas teismą įtikinėjo, kad gailisi dėl savo veiksmų ir kaltę pripažino. Aktorius teismui pateikė šūsnį dokumentų, esą įrodančių, kad vairuotojo pažymėjimas jam gyvybiškai svarbus dėl darbo reikalų.

R.Rudokas teisinosi, kad per 25 vairavimo metus jis nėra baustas už kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Tačiau penktadienį teismo salėje skelbiant sprendimą šioje byloje R.Rudokas nepasirodė. Aktoriaus advokatė Gražina Mauručaitienė tikino, kad jos ginamasis greičiausiai skųs teismo sprendimą.

„Dveji metai be teisės vairuoti – daug. Mano ginamasis tikėjosi švelnesnės bausmės“, – kalbėjo advokatė.

Penktadienį tame pačiame teisme dėl vairavimo išgėrus teko aiškintis ir kitam žinomam vilniečiui.

K.Brazauskienės sūnus E.Butrimas teisme atsidūrė po naktinio pasivažinėjimo Nidos gatvėmis šį rugpjūtį.

Vyras policijos patrulių buvo sulaikytas per Žolines.

„Po  koncerto viename bare išgėriau vieną taurę vyno. Vos išėjęs iš baro buvau sustabdytas policijos patrulių“, – teisinosi E.Butrimas.

K.Brazauskienės sūnus aiškino, kad jis tikėjosi, jog taurė vyno jam nesutrukdys vairuoti motorolerio.

„Iki namų buvo vos kelios minutės kelio“, – aiškino E.Butrimas.

E.Butrimo advokatas teisme įrodinėjo, kad policijos patruliai jo ginamąjį patikrino tokiu alkotesteriu, kurio instrukcijoje nurodyta, kad asmuo gali būti tikrinamas tik tuomet, jei po valgymo ar gėrimo yra praėję 15-20 minučių.

„Aš sakiau, kad ką tik išgėriau. Perspėjau, kad lukterėtų“, – aiškino E.Butrimas. Jis įpūtė 0,46 promilės.

Keliolika minučių po 1 val. nakties policijos patruliams įkliuvęs E.Butrimas dievagojosi, kad policijos komisariate jis gali būti pakartotinai patikrintas.

„Man buvo pasakyta, kad kitų alkotesterių nėra. O jei aš nepatenkintas, esą per valandą galiu pasitikrinti kraują. Paklausiau kur tai galiu padaryti? Pareigūnas šyptelėjęs pareiškė, kad galiu važiuoti į Klaipėdą“, – aiškino E.Butrimas.

Vilnietis tikino, kad mėgino blaškytis po Nidą ir ieškojo naktį veikiančios medicininės įstaigos, tačiau jo pastangos buvo bergždžios.

Klaipėdos apylinkės teismas sprendimą E.Butrimo administracinėje byloje skelbs po pusantros savaitės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alex

alex portretas
Butrimo tėvas kažkurioje laidoje žadėjo, kad 2011 m. birželyje išleis knygą „bombą“ - ar kas skaitėte?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių