Klaipėdos universitete – naujas rektorius

Klaipėdos universitetui jau šį mėnesį pradės vadovauti Vaidutis Laurėnas – antradienį jis išrinktas naujuoju rektoriumi.

Uostamiesčio Alma Mater rektoriaus rinkimai vyko jau antrą kartą, nes pirmąjį universiteto taryba daugumos balsų neatidavė nė už vieną kandidatą.

Pakartotiniuose rinkimuose dalyvavo Algimantas Fedaravičius, Kauno technologijos universiteto Mechanikos ir mechatronikos fakulteto dekanas, taip pat KU Sveikatos mokslų fakulteto dekanas Artūras Razbadauskas, KU studijų prorektorius Vaidutis Laurėnas bei KU plėtros ir tarptautinių ryšių prorektorius Rimantas Didžiokas.

Visi kandidatai antradienį atvyko į uždarą universiteto tarybos posėdį, kuriame ir vyko rektoriaus rinkimai.

Kai į posėdžių salę, kurioje buvo susirinkusi taryba, imta nešti gėles, tapo aišku, jog rektoriaus rinkimai įvyko ir universitetas turi naują vadovą.

Absoliučia balsų dauguma naujuoju rektoriumi išrinktas V.Laurėnas. Už jį turėjo balsuoti ne mažiau nei 6 iš 8 universiteto tarybos narių.

Paklaustas, ar visi ir palaikė V.Laurėno kandidatūrą, Rektoriaus rinkimų komisijos pirmininkas Antanas Bučinskas pabrėžė: „Absoliuti dauguma ir visi yra du skirtingi terminai“.

Sutartis dėl rektoriaus darbo su V.Laurėnu turi būti pasirašyta gruodžio 16 dieną. Tačiau dabartinio rektoriaus Vlado Žulkaus kadencija tęsiasi dar iki kitų metų spalio. Todėl V.Žulkus ir nusprendė nebedalyvauti pakartotiniuose rektoriaus rinkimuose, o ramiai pabaigti kadenciją.

Universiteto taryba aiškina, jog šie rektoriaus rinkimai yra teisėti. Juos būtina buvo rengti, nes universitetas pakeitė statusą – iš biudžetinės įstaigos į viešąją.

Kaip bus elgiamasi su V.Žulkumi? „Tai jau naujojo rektoriaus prerogatyva“, - tvirtino universiteto tarybos nariai.

V.Laurėnas pabrėžė, jog su V.Žulkumi elgsis draugiškai. „Žmonės tam ir turi galvas, kad mąstytų. Sumokėti kompensaciją yra viena iš išeičių, bet nebūtinai tai turi įvykti“, - teigė V.Laurėnas.

Skaičiuojama, jog kompensacija V.Žulkui gali siekti keliasdešimt tūkstančių litų.

Naujuoju KU rektoriumi tapęs V.Laurėnas universitete dirba nuo 1991-ųjų. Jis jau 18 metų yra prorektoriumi.

„Svarbiausia, kad visi atlikti darbai universitete būtų išsaugoti ir tęsiami. Būtinos ir naujos veiklos. Manau, kad svarbiausias dalykas – per ketverius metus įvykdyti jūrinio slėnio programą“, - apie ateities darbus kalbėjo V.Laurėnas.

Rektoriaus kadencija trunka penkerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Nesuprantu ir ,tikriausiai, nesuprasiu vieno dalyko - kada pasibaigs tas bordakas Lietuvoje. Galima pagalvoti, kad nėra jaunų žmonių, kurie galėtų užimti rektoriaus vietą, kodėl neleidžiama jauniems kilti ir parodyti savo gebėjimus, o dabar vieni pensininkai, kur logika? Nejaugi nebėra Lietuvoje jaunų ir perspektyvių žmonių, netikiu, parasčiausiai seniai nenori užleisti šiltų ir gerai apmokamų vietų jaunimui, sėdi tol, kol išneša kojomis į priekį, o paskui jau yra garbinami, kad net koktu darosi. Užleiskite jaunimui darbo vietas, seneliai, eikite ilsėtis ir auginti anūkų.

Lietuvė

Lietuvė portretas
Klaipėdietė, ko jūs čia bambate ir dar su klaidomis. Jūs parodykit nors vieną jauną pretendentą, kuris pretenduotų į rektoriaus vietą? Ar toksai buvo? Kiek žinau, tai ne. Ir ar bent nutuokiate, kiek reikia darbo įdėti, kiek reikia turėti žinių, kad galėtum būti geru rektoriumi??? Vaidutis Laurėnas buvo tinkamiausias kandidatas užimti rektoriaus postą. Sveikinu ir linkiu sėkmės bei ištvermės!!!

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Lietuve - aš turiu omeny ne tuos, kurie iškėlė savo kandidatūrą, o apie tuos, kurie yra jauni ir dirba paprastais dėstytojais ar vyr. dėstytojais, ar dkenais ar prodekanais, o iškilti į rektoriaus ar prorektoriaus, ar docento posto daug proto nereikia, reikia sugebėti save prastumti, supratai.? Ir prie ko čia klaidos, jug ne diktantą rašau.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių