Klaipėdos universiteto ligoninei duotas iškilmingas startas

Ketvirtadienį iškilmingai paskelbta Klaipėdos universiteto ligoninės veiklos pradžia. Ta proga surengtoje šventėje dalyvavo ne tik sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas, laikinai einantis Klaipėdos universiteto ligoninės generalinio direktoriaus pareigas prof. dr. Jonas Sąlyga, bet ir gausi medikų bendruomenės dalis, universiteto bei Klaipėdos savivaldybės atstovai.

Iškilmės vyko Klaipėdos koncertų salėje.

Naujoji Klaipėdos universiteto ligoninė, įsteigta sujungiant tris gydymo įstaigas: Klaipėdos jūrininkų, Klaipėdos universitetinę ir Palangos reabilitacijos ligonines. Jos veiklos istorija pradėta skaičiuoti šių metų sausio 2 dieną. Šioje ligoninėje dirba beveik 3 tūkst. darbuotojų.

Sveikindamas susirinkusiuosius į iškilmes sveikatos apsaugos ministras teigė, kad tai pirmoji Klaipėdos gydymo įstaigų konsolidacija ir viena didžiausių per visus Nepriklausomybės dešimtmečius įvykdytų gydymo įstaigų pertvarkų. Įgyvendinus ją, Vakarų Lietuvoje atsirado stiprus medicininių paslaugų traukos centras, kuris priartins aukščiausio lygio sveikatos paslaugas arčiau pacientų.

Sveikinimo kalbose skambėjo daug ne tik pakilių, bet ir prasmingų žodžių, jais pasisakiusieji drąsino sujungtų ligoninių medikus ir tikino, kad permainos galiausiai visiems išeis į gera.

Klaipėdos universiteto ligoninė jau žengia pokyčių keliu.

A. Dulkys perskaitė ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės sveikinimą ir palinkėjimus visiems, kurie jau tapo ar dar taps šios ligoninės dalimi.

„Reikia nueiti dar ilgą kelią, kol Klaipėdos universiteto ligoninė užims tinkamą vietą Lietuvos mokslo ir medicinos pasaulyje ir pelnys pacientų pagarbą. Bet tvirtas pagrindas jau padėtas. Mūsų šalies sveikatos sistemoje ne tiek jau daug džiugių naujienų. Nenoriu jūs gąsdinti, bet šiuo metu visos akys nukreiptos į Klaipėdą. Pesimistai dažnai būna teisūs, tačiau pasaulį kuria optimistai“, – kalbėjo ministras, teigdamas, kad Lietuvai ir visiems pacientams reikalinga Klaipėdos universiteto ligoninės komandos pagalba.

Klaipėdos universiteto rektorius A. Razbadauskas neabejojo, kad suvienytas visų trijų ligoninių potencialas, išgrynintos veiklos kryptys, racionaliai paskirstyti žmogiškieji bei materialiniai ištekliai, mokslo bei tarptautinės patirties įdiegimas atvers naujas galimybes medikams, slaugos specialistams, pagalbiniams personalui.

„Tikiuosi, kad susijungusių ligoninių šeima bus draugiška ir rūpestinga ne tik pacientams, bet ir vienas kitam. Klaipėdos universiteto ligoninė kad ir mažais žingsneliais jau žengia pokyčių keliu, – kalbėjo J. Sąlyga. – Ligoninė nėra tatamis, ant kurio vyksta karatė kovos. Per gydymo įstaigų gyvenimo dešimtmečius jų būta pačių įvairiausių. Todėl karatė išmintis kartais praverčia. Daug dešimtmečių buvo bandoma sujungti ligonines. Šios idėjos iniciatoriais pirmiausia ragindavo nugriauti ligonines skiriančią tvorą. Ją tikrai nugriausime, tai – lengviausias darbas. Kur kas sunkiau sugriauti tvoras mūsų galvose. Kai jų neliks, sukursime tikrąją, naują Klaipėdos universiteto ligoninės tapatybę. Viskas – mūsų rankose.“

Sveikinimo kalbos buvo perpintos Klaipėdos universiteto mišraus choro „Pajūrio aidos“ atliekamomis dainomis ir Agnijos Šeiko šokio teatro šokiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas pats

Tas pats portretas
Juokingiausia tai, kad Lt visos reformos iškeliamos auksčiau zmogiskuju poreikiu. Kada sistema pradės tarnauti zmogui, o ne atvirkščiai? Kai darydami pertvarka pirmiausia galvosite apie eilini, paprasta zmogu, tada reforma ir bus naudinga, tik tokia proga ir reiktu kelti sventes. Ir ziurovu, gretose manau sedes ne tik ,,grietinėle".

Klp

Klp portretas
O koks skirtumas - universitetinė ar jūrininkų ligoninė? Kas nuo to pacientams? Beje, net kvailas pavadinimas - universiteto ligoninė, nes KU niekad gydytojų net neruosę, negirdėjau, kad imtų ruošti ir dabar. KU yra tik visuomenės sveikatos programa. Va pamatysit, dar sunkiau bus pas gydytojus pakliūti, užtat pinigučiai, skirti reformai, bus sėkmingai suvirškinti. Tik ne pacientų gerovei...

Jk

Jk portretas
Visi juodai apsirenge kaip pagrabe..
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių