Klaipėdos universiteto studentams – savivaldybės stipendijos: gavo net šešiolika

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija paskyrė 32 metines stipendijas gabiems ir talentingiems aukštųjų mokyklų pirmojo kurso studentams. Net pusę jų pelnė Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakultete besimokantys jaunuoliai.

Devynios stipendijos skirtos pirmakursiams, pasirinkusiems KU Informatikos ir Informatikos inžinerijos studijų programas, septynios – merginoms ir vaikinams, studijuojantiems Inžinerijos ir technologijų mokslų krypčių grupėje. Jie iki pat mokslo metų pabaigos bus skatinami kasmėnesine 100 eurų priemoka.

Sprendimą skirti 32 stipendijas uostamiesčio aukštųjų mokyklų Informatikos mokslų bei Inžinerinių ir technologijų mokslų studentams priėmė Klaipėdos miesto akademinių reikalų taryba, atsižvelgdama į vis augantį šių sričių specialistų poreikį rinkoje. Taip pat tai viena iš Klaipėdos atvirumą gabiam jaunimui rodančių programos „Rinkis Klaipėdą!“ („Choose Klaipeda“) priemonių. Žinia, 2021 m. Klaipėda yra paskelbta Europos jaunimo sostine.

Savivaldybės dėmesys akademiniam jaunimui stiprina Universiteto ir miesto ryšį.

Į stipendijas galėjo pretenduoti tik aukštą stojamąjį balą turėję jaunuoliai. Jūros technologijų ir gamtos mokslų dekanė prof. dr. Rima Mickevičienė džiaugiasi, jog tokiomis priemonėmis miesto Savivaldybė motyvuoja gabų jaunimą studijoms rinktis tiksliuosius mokslus: „Klaipėdai labai reikalingi jauni specialistai, kuriems paklūsta skaitmeninės technologijos. Jie netolimoj ateity kurs pažangą mūsų krašte. Kreipiuosi į jaunuolius, kurie galbūt dar neapsisprendę, kurį kelią rinktis, rinkitės tiksliuosius mokslus ir tas specialybes, kur jūsų protai ir rankos bus reikalingiausios“.

Jaunimo motyvavimas studijuoti uostamiestyje ir po studijų likti čia – viena iš kasmet vis atnaujinamos Klaipėdos universiteto ir uostamiesčio savivaldybės bendradarbiavimo sutarties sričių.

„Savivaldybės dėmesys akademiniam jaunimui stiprina Universiteto ir miesto ryšį. Esame miesto dalis, žinome jo poreikius bei lūkesčius ir džiaugiamės galėdami prisidėti sprendžiant vis aktualesnę kvalifikuotų specialistų trūkumo problemą“, – sako KU rektorius prof. dr. A. Razbadauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Šukos Juodos tu IMBECILAS.

ŠukosJuodos

ŠukosJuodos portretas
man rodos jis gerai atpiso ka galetu veliau lot jebanas tyloi kitem katem loh
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių