Klaipėdos Vasaros estradą gaivins iki 2020 metų

Vasaros estradą bus bandoma prikelti naujam gyvenimui – kitąmet ją šiek tiek aptvarkyti numatoma skirti per 100 tūkst. litų, o dar už 40 tūkst. litų parengti jos panaudojimo galimybių studiją. Joje pateiktą estrados sutvarkymo viziją tikimasi įgyvendinti iki 2020 metų.

Išveš supuvusius suoliukus

Klaipėdos miesto tarybos kolegija vakar pritarė Vasaros estrados sutvarkymo trumpalaikiams ir ilgalaikiams sprendiniams. Todėl galima tikėtis, jog kitų metų biudžete tiems sprendiniams įgyvendinti būs numatyta ir pinigų.

Vasaros estrados likimą sprendė specialiai sudaryta darbo grupė. Nors joje buvo net išsakyta nuomonė objektą nugriauti, galiausiai sutarta, kad ją reikia išsaugoti ir naudoti pagal paskirtį.

Todėl numatyta, kad kitų metų pavasarį reikia 15 tūkst. litų, už kuriuos bus išmontuoti ir išvežti supuvę suoliukai, įrengtos objekto apsaugos priemonės.

Kitų metų biudžete turėtų būti numatyta dar 20 tūkst. litų. Jų reikia Vasaros estrados techninei ekspertizei atlikti.

„Visi sakome, kad jos būklė yra apverktina ir avarinė, tačiau išties net nežinome, kokia jos techninė būklė yra. Todėl ir reikia ekspertizės“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Renginius išdėstys plane

Jo pristatytame Vasaros estrados sutvarkymo trumpalaikių sprendinių sąraše įrašyta dar viena suma – 109 tūkst. litų. Tiek esą reikėtų numatyti jau 2015 metų miesto biudžete. Pinigai būtų panaudoti išmontuotus medinius suoliukus pakeisti naujais ir renginiams organizuoti.

Žvejų rūmai, kuriems yra priskirta administruoti Vasaros estradą, per kitus metus turi parengti planą, kokie renginiai joje vyks 2015 metais. Iškelta užduotis, jog Vasaros estradoje turėtų vykti ne tik Moksleivių dainų šventė, Tarptautinis chorų čempionatas, valstybės dienų minėjimo renginiai, bet ir jaunimo užimtumo, sporto projektai.

Tikimasi, jog per kitus metus bus parengta ir galimybių studija, kurioje būtų pateikta analizė, kokias rekreacines, komercines ir kitokias panašaus pobūdžio paslaugas galima teikti Vasaros estrados teritorijoje, kokie galimi tokių idėjų įgyvendinimo būdai. Galimybių studijai numatyta išleisti 40 tūkst. litų.

Ieškos investuotojų

„Kai turėsime galimybių studiją ir atsakymus į klausimą, kaip toliau vystyti Vasaros estradą, tada galėsime ieškoti potencialių investuotojų, teikti paraiškas ES paramai gauti“, – teigė N.Lendraitis.

Numatoma, jog 2016–2017 m. turėtų būti rengiamas investicijų projektas ir kita dokumentacija, o iki 2020 metų Vasaros estrada jau esą būtų baigta modernizuoti.

Viliamasi, jog politikams patvirtinus Vasaros estrados sutvarkymo trumpalaikius ir ilgalaikius sprendinius objektas tikrai bus sutvarkytas.

„Apie Vasaros estrados atgimimą kalbama jau daugybę metų. Dar 2009 metais buvo organizuoti įvairūs tarptautiniai forumai, kuriuose siūlytos įvairios idėjos. Tačiau jos taip ir nebuvo realizuotos“, – sakė N.Lendraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmmm

hmmm portretas
valio, pagaliau sutvarkys....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių