Pereiti į pagrindinį turinį

Klausimų dėl žemių nepažėrė

2015-08-20 06:13
D.Gineikaitė konstatavo, kad Klaipėdoje su valstybine žeme susijusių opių problemų beveik nėra.
D.Gineikaitė konstatavo, kad Klaipėdoje su valstybine žeme susijusių opių problemų beveik nėra. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Į susitikimą su Nacionalinės žemės tarnybos vadove vakar atėjo vos keli klaipėdiečiai. Specialistų teigimu, opių problemų uostamiestyje dėl valstybinės žemės esą nėra. Tiesa, valdžios atstovai pripažįsta, kad dar ne visos tvoros mieste stovi savose vietose.

Šiuo metu Nacionalinės žemės tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė lanko visų miestų teritorinius padalinius, susitinka su valdžios atstovais.

Taip siekiama išsiaiškinti svarbiausius minėtos tarnybos padalinių darbo trūkumus bei dažniausiai gyventojams ar projektų vykdytojams kylančias problemas.

Anot D.Gineikaitės, uostamiestyje esminių trūkumų nepastebėta.

"Klaipėda yra vienas mažiausiai problemiškų miestų. Manome, kad  daugiau bėdų ir klausimų yra Klaipėdos rajone. Kitos savaitės vizitas Palangoje, manome, taip pat bus vienas sudėtingesnių, nes ten – jautri zona", – pastebėjo D.Gineikaitė.

Su Nacionalinės žemės tarnybos vadove susitikę uostamiesčio valdžios atstovai negailėjo pagyrų tarnybos teritoriniam padaliniui Klaipėdoje.

"Tai tikrai yra viena iš tų valstybinių institucijų, su kuria, tiesa, nėra labai daug santykių ar reikalų, tačiau tais atvejais, kai jų būna, susitarti galima operatyviausiai. Personalo geranoriškumas ir susitelkimas ne į procesą, o į rezultatą galėtų tapti pavyzdžiu kitoms mieste esančioms valstybinėms institucijoms", – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas taip pat atkreipė dėmesį, kad savivaldybei vykdant itin svarbius strateginius projektus tarnybos operatyvumas leido kai kuriuos procesus baigti greičiau, nei tikėtasi.

Vis dėlto, tiek miesto vadovas, tiek susitikime dalyvavusi administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė pastebėjo, kad problemų, kurias reikėtų spręsti, dar yra.

A.Velykienė prisiminė prieš kurį laiką vykdytą Rokiškio gatvės rekonstrukciją. Vos jai prasidėjus, pasipylė gyventojų skundai. Esą arterija tiesiama netiksliai, matavimai atlikti prastai.

"Patikrinus žemės dokumentus buvo užfiksuoti atvejai, kai gyventojai net po 2–3 arus neteisėtai buvo persikėlę tvoras. Tada kai kurie sklypai buvo išpirkti, kiti gyventojai tvoras perkėlė, todėl šios institucijos bendradarbiavimas labai pagelbėjo", – konstatavo A.Velykienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų