Pereiti į pagrindinį turinį

Klausytis operos – į restoraną

2009-06-26 23:59
Naujovė: Klaipėdos muzikinis teatras ketina praplėsti savo erdves restorane "Araratas".
Naujovė: Klaipėdos muzikinis teatras ketina praplėsti savo erdves restorane "Araratas". / Nerijaus Jankausko nuotr.

Klasikinės muzikos gerbėjai jau greitai turės progą pamaloninti ir savo dvasią, ir gomurius – uostamiesčio restorane "Ararat" startuoja mini operos projektas.

Naujovę klaipėdiečiams ketinama pristatyti rugpjūčio pradžioje. Projektas nebus vienadienis. Melomanai ir gurmanai bus laukiami visus metus trečią mėnesio ketvirtadienį.

"Šis restoranas – tai naujas "taškas" mūsų veikloje, mėginimas praplėsti savo erdves. "Ararate" kviesime publiką augti bei mokytis tam tikro teatro lankymo etiketo", – aiškino Klaipėdos muzikinio teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė.

Ji stebėjosi, kad neretai uostamiesčio publika į salę plūsteli likus vos kelioms minutėms iki spektaklio pradžios. "Lankymasis teatre nuo vaikystės man buvo savotiškas ritualas – juk reikia išgerti puodelį kavos, apsidairyti, paskaityti programėlę. Būtina atitrūkti nuo rūpesčių, darbų ir pasiruošti tam, ką išvysi scenoje", – šypsojosi A.Žigaitytė-Nekrošienė.

Mini operos projekto sumanytojai užsimoję formuoti naujas tradicijas ir įpročius. Bus nurodytas ne spektaklio, o programos pradžios laikas. Pirmiausiai publikos lauks užkandžiai, pasižiūrėjus pirmąjį veiksmą arba spektaklio dalį svečiai mėgausis karštu patiekalu, o po to vėl klausysis muzikos. Pagrindines kūrinių scenas lydės trumpi komentarai. Baigiamuoju vakaro akordu turėtų tapti desertas bendraujant su atlikėjais.

Mini operos projektas žada gerų įspūdžių klausantis "Onegino", "Sevilijos kirpėjo", "Traviatos". Publikai taip pat planuojama pasiūlyti ir literatūrinių teatralizuotų kompozicijų bei romansų vakarų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų