Klemiškės gatvės remonto darbai lenkia terminus

Paupių mikrorajono gyventojai šarvuojasi kantrybe – Klemiškės gatvės rekonstrukcija atkirto susisiekimą su Palangos keliu. Rangovai tikina, kad gatvės remontas vyksta sklandžiai.

Darbus įpusėjo

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad šiuo metu atlikta 50 proc. darbų.

„Kol kas esame priekyje, terminus lenkiame. Sutartis su rangovais buvo sudaryta praėjusių metų balandžio 19 d. Iš karto darbai neprasidėjo, užtruko pasiruošimas. Realiai darbai pajudėjo tik birželį. Žiemą tris mėnesius vyko technologinė pertrauka. Iš viso darbams numatyta 18 mėnesių, tačiau terminus rangovai lenkia“, – aiškino V. Švedas.

Pernai rangovai ėmėsi darbų teritorijoje nuo Joniškės iki Rūko gatvių.

„Eismą ten jau atvėrėme, liko pakloti tik viršutinį asfalto sluoksnį. Gerai pasiruošus, tai bus tik dviejų dienų darbas. Liko įrengti apšvietimą ir pėsčiųjų takus, tačiau tokie darbai eismui netrukdys“, – pabrėžė V. Švedas.

Kol kas esame priekyje, terminus lenkiame.

Asfaltą žada vasarą

Šiuo metu darbai verda teritorijoje nuo Rūko gatvės iki Palangos plento.

„Ten vyksta gatvės konstrukcijos, inžinerinių tinklų įrengimo darbai. Veikiausiai bus galima atverti eismą liepą ar rugpjūtį“, – paaiškino V. Švedas.

Šiuo projektu bus sutvarkyta Klemiškės gatvė, įrengti pėsčiųjų takai iš abiejų gatvės pusių, apšvietimas. Atsiras dviračių takas vienoje gatvės pusėje.

Rangovai įrengs autobusų stoteles. Bus sutvarkytos įvažos į kitas gatves.

„Gatvė šiek tiek praplatės. Klemiškės gatvė buvo siaura, nebuvo pėsčiųjų takų, o tai kėlė grėsmę gyventojams. Tačiau pats gatvės plotis nesikeis, kaip buvo dviejų juostų, tokia ir liks“, – patikslino V. Švedas.

Projekto vertė – 2,5 mln. eurų. Konkursą laimėjo bendrovė „YIT Lietuva“.

Pasak V. Švedo, rangovai įveikė visas nenumatytas situacijas, kurios iškilo vykdant darbus.

Pasodins 180 medžių

Įgyvendinant Klemiškės gatvės rekonstrukcijos projektą, bus įrengta 12 tūkst. kv. m asfalto dangos, 3,8 tūkst. kv. m raudonos dviračių tako dangos ir paklota 3,8 tūkst. kv. m trinkelių pėsčiųjų takams.

Gatvės rekonstrukcijos projekte taip pat numatyta dviračių tako jungtis su šalia esančia Joniškės gatve. Pėsčiųjų ir dviratininkų eismo saugumui užtikrinti ties nuovažomis ir pėsčiųjų perėjomis takų danga bus nuleista iki važiuojamosios dalies lygio.

Gatvėje pagal reikalavimus bus pasirūpinta tinkamu ženklinimu, įrengti greitį mažinantys kalniukai, o pėsčiųjų perėjose – LED apšvietimas.

Atliekant rekonstrukcijos darbus po žeme bus įrengtas lietaus nuotekų kolektorius, o palei gatvę pasodinta beveik 180 medžių.

Gatvės rekonstrukcijos projektą parengė bendrovė „Viaprojektas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edis

Edis portretas
Kas liečia šuniukus,tai nereikia prašyti.tiesiog pora nušauti šikalinių,jei patys šeimininkai nesupranta.o jei ir tas nepadės,prie šuns lavono,ir šeimininko dadėti.Lietuviai nesupranta normalios kalbos,visi labai,,krūti,,bijo tik fizines bausmes.galima aikštėje nuplakti dar,kokia 50 rykščių.

to Svečias

to Svečias portretas
Kurioje klasėje mokina ignoruoti gamtą, jojevyjatancius naturalius procesus??

Valdiškas planavimas- ištęsti terminai

Valdiškas planavimas- ištęsti terminai portretas
Taip tai ,kur valdiški užsakymai- terminai ištęsti nelogiškai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių