Pereiti į pagrindinį turinį

Klerkų gausėjimas – klaida

2010-10-27 05:00
Klerkų gausėjimas – klaida
Klerkų gausėjimas – klaida / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Valdininkų armijos uostamiesčio savivaldybėje pagausėjimas virto detektyvu. Žurnalistams pradėjus domėtis, kodėl bus steigiami nauji etatai, kai jų skaičius pavasarį sumažėjo, tokių užmojų staiga buvo atsisakyta.

Rytoj vyksiančio miesto tarybos posėdžio darbotvarkėje buvo aiškiai įrašytas sprendimo projektas dėl pareigybių skaičiaus uostamiesčio savivaldybėje padidinimo.

Jame aiškinama, kad nuo gruodžio 1-osios bus įsteigti trys nauji etatai. Papildomų darbuotojų esą reikia spręsti žemėtvarkos klausimus, administruoti ES lėšomis finansuojamus projektus bei diegti finansų valdymo ir buhalterinės apskaitos sistemą.

Išlaikyti tris naujus darbuotojus mokesčių mokėtojams per mėnesį kainuotų nuo 6210 iki 6975, o per metus – nuo 74,5 tūkst. iki 83,7 tūkst. litų.

Teisės ir personalo skyriaus vedėjas Artūras Žičkus, paklaustas, kodėl savivaldybėje vėl didinamos valdininkų gretos, kelias valandas aiškinosi, kad galėtų pateikti atsakymą.

Galiausiai jis patikino, jog toks sprendimas dėl naujų etatų steigimo miesto tarybai nebus teikiamas. "Kai kas suklydo, todėl klausimas ir buvo įtrauktas į posėdžio darbotvarkę. Tačiau jis tikrai bus išbrauktas, nes nėra išbaigtas. Čia tikra klaida", – tvirtino A.Žičkus.

Tačiau jis nepaneigė, kad kitą mėnesį politikų bus prašoma leisti padidinti valdininkų gretas. Tik kol kas neaišku, kiek naujų etatų reikia ir nuo kada žmonės galėtų pradėti dirbti. Tačiau didinti darbuotojų skaičių esą būtina, nes savivaldybei yra užkrauta papildomų funkcijų.

Siekdami sutaupyti miesto biudžeto lėšų, valdininkai dar pernai parengė, o politikai patvirtino naują savivaldybės administracijos struktūrą ir maksimalų pareigybių skaičių, kurį sumažino maždaug 30-čia etatų. Tiek valdininkų buvo atleista nuo šių metų balandžio 1-osios. Politikai yra nustatę, kad savivaldybės administracijoje turi būti ne daugiau nei 365,5 etato.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų