Knygos prisikelia antram gyvenimui

Klaipėdos miesto savivaldybės biblioteka, besirūpindama knygų likimu, klaipėdiečiams suteikia proga norimą leidinį įsigyti už simbolinę kainą. Įstaigos padaliniuose vyksta nurašomų spaudinių aukcionas.

Klaipėdos miesto savivaldybės biblioteka, besirūpindama knygų likimu, klaipėdiečiams suteikia proga norimą leidinį įsigyti už simbolinę kainą. Įstaigos padaliniuose vyksta nurašomų spaudinių aukcionas.

Knygos ir kiti leidiniai į aukcioną pateka iš Mainų fondo ir bibliotekos filialų, išsibarsčiusių po visą miestą. Mainų fonde kaupiami spaudiniai, kuriuos dėl mažos paklausos neracionalu laikyti pagrindiniuose bibliotekos fonduose, bet yra vilties, kad jie dar gali atrasti savo skaitytoją.

Seniau knygas už kelis litus įsigyti buvo galima tik Mainų fonde, esančiame Debreceno gatvėje, o nuo praėjusių metų leidiniai siūlomi ir visuose bibliotekos filialuose.

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė teigė, kad ne vienerius metus vykstanti akcija sulaukia įvairaus amžiaus klaipėdiečių dėmesio ir yra laukiama.

„Tikslinės grupės negalėčiau įvardyti. Įsigyti norimų leidinių ateina ir jauni studentai, ir jau pagyvenę pensininkai. Malonu matyti, kai žmonės atranda norimą knygą ir ja džiaugiasi. Pastebime, kad didelio susidomėjimo susilaukia periodika: žmonėms smagu įsigyti visą žurnalų komplektą, pavyzdžiui „Moters“ ar „Ievos“, – kalbėjo direktorė.

Pasak jos, biblioteka – gyvas organizmas, tačiau jos sienos nesiplečia. „Kiekvienais metais aktualumą praradusias knygas surenkame ir bandome gyvybę joms įpūsti iš naujo. Ne pinigai šioje situacijoje yra svarbiausia. Mums rūpi knygos likimas. Galėtume eiti lengviausiu keliu ir iš fondų išimtas knygas tiesiog atiduoti į makulatūrą, tačiau norime leidinius prikelti antram gyvenimui“, – teigė B.Lauciuvienė.

Aukcione siūloma grožinė literatūra lietuvių ir rusų kalbomis, periodikos komplektai. Filialų darbuotojai patys įkainoja leidinius, kurių kaina – simbolinė – nuo 20 centų iki kelių litų.

Vėliau pusė surinktų lėšų, pagal įstatymą, yra atiduodama savivaldybei, o už likusią dalį įsigyjamos naujos knygos. Kiekvienais metais akcijos metu surenkama apie 1 000 Lt.

Knygas ar periodiką nusipirkti visuose Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos padaliniuose dar galima spalio 18 ir 19 d. Spalio 22–26 d. aukcionas vyks tik Mainų fonde.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vacys898

Vacys898 portretas
Geros knygos tos kurios palieka puiku ispudi: http://metuknygos.lt/knyga-palikusi-neisdildoma-ispudi/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių