Ko delsia kandidatai?

Politinės partijos ir visuomeniniai rinkimų komitetai Klaipėdoje iki šiol nepateikė pareiškinių dokumentų, tai padaryti jiems liko mažiau nei savaitė. Klaipėdos miesto apygardos rinkimų komisijos pirmininką Adolfą Gritėną toks politikų vangumas stebina.

Laukia politinis chaosas?

Pagal Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) registruotus duomenis, Klaipėdoje savivaldybių rinkimuose ketina dalyvauti 11 partijų ir koalicijų bei šeši visuomeniniai rinkimų komitetai.

Nuo užpraėjusio šeštadienio startavo pareiškinių dokumentų teikimas. Po to kampanijos dalyviai turės pradėti rinkti parašus.

Klaipėdos mieste partijai, visuomeniniam rinkimų komitetui ar savarankiškam dalyviui reikės surinkti 870 gyventojų parašų, liudijančių, kad jie pritaria tų politikų dalyvavimui rinkimuose.

Dar būsimiems politikams reikės įmokėti 926 eurų rinkimų užstatą.

Surinkus parašus VRK priims sprendimą dėl kandidatų registravimo. Tada jau bus paskelbti oficialūs sąrašai tų žmonių, kurie kandidatuos į merus ir į savivaldybių tarybų narius.

Per 10 dienų – jokio judesio

Nors kai kurie visuomeniniai rinkimų komitetai viešai jau senokai deklaravo, kas iš jų pretenduos į mero poziciją, oficialiai ši informacija paaiškės tik tada, kai bus pradėti teikti pareiškiniai dokumentai, tai yra iki gruodžio 28 d. Ir juos jau turi teikti ne VRK, o apygardų rinkimų komisijoms.

Tačiau iki šios dienos dar nė viena politinė jėga, ketinanti dalyvauti savivaldybių tarybų rinkimuose Klaipėdoje, tų dokumentų nepateikė.

Klaipėdos miesto apygardos rinkimų komisijos pirmininku lapkričio 27 d. VRK posėdyje patvirtintas liberalų atstovas A.Gritėnas, kuris komisijai vadovavo ir per pastaruosius savivaldybių rinkimus, sakė: "Jau užpraėjusį šeštadienį rinkimų kampanijos dalyviai galėjo pasiimti lapus parašams rinkti, tačiau nė vienas jų iniciatyvos dar neparodė. Nė vieno skambučio, jokio judesio, nieko nesulaukėme. Kada prasidės antplūdis, nežinia."

Registracijai – vos savaitė

Tad per visą savaitę nuo gruodžio 8 d. į Klaipėdos miesto apygardos rinkimų komisiją nė vienas savivaldybės rinkimų kampanijos dalyvis, kurių uostamiestyje registruota 17 (11 partinių vienetų ir koalicijų bei šeši visuomeniniai rinkimų komitetai), neatnešė pareiškinių dokumentų.

"Skambinėja daug kas, klausia, kokių dokumentų reikia, bet nė vienas nepareiškė noro ateiti ir įregistruoti visko oficialiai. Faktiškai liko septynios dienos registracijai, nes laukia kalėdinis laikotarpis, kai mes nedirbsime. Jie neįvertina to, kad parašų rinkimo lapams išduoti reikia trijų darbo dienų. Juk tuos pateiktus dokumentus dar reikės sutikrinti", – teigė A.Gritėnas.

Užpildytus parašų rinkimo lapus reikės pristatyti iki sausio 17 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to ,,To kotas"

to ,,To kotas" portretas
O tu net ir by...io nevertas.

To kotas

To kotas portretas
Tu ne kotas tu tiesiog by...is

Chi chi

Chi chi portretas
taigi jie neturi juodadarbių katri tuos parašus surinks. Jie iš viso turi tik tuos kurie nori būti valdžiažmogiais o ta rūšis patys rinkti nenori - per žema :D).Partijoms paprasčiau - nukpijuoja savo partinius sarašus paklastuoja biškuti ir skaitosi ka surinko.Komitetams ir kitems nekilmingiems tai visai prastai.Jiems net reiklalavimai kiti..Tikra klounada
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių