Kokia iš tikrųjų yra maksimali bauda?

Klaipėdiečiams, palikusiems buitinių atliekų šalia šiukšlių konteinerių, gresia nuobaudos. Įvairiose miesto vietose prie konteinerių yra lentelės, kurios primena apie gresiančias baudas. Tačiau vienose lentelėse nurodyta, kad bauda yra 590 eurų, o kitose – kad 600 eurų. Kyla klausimas, kokia iš tikrųjų ji yra?

Miestiečiai pastebėjo, kad Žardės rajone, netoli vienos parduotuvės, prie atliekų konteinerių esančioje lentelėje perspėjama, jog maksimali bauda už paliktas atliekas yra 590 eurų, o Statybininkų prospekte esančioje lentelėje jau nurodyta 600 eurų maksimali bauda.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro atstovas Arūnas Liubinavičius teigė, esą kai kurios lentelės padarytos maždaug prieš dešimt metų, todėl jos skiriasi nuo naujų.

„Vienos statytos labai seniai, kitos – maždaug prieš dvejus metus. Kodėl parašytos sumos skiriasi, negaliu pasakyti, galbūt baudos buvo suapvalintos“, – svarstė A. Liubinavičius.

Marius Poimanskis / Vytauto Petriko nuotr.

Kaip teigė savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis, nuobauda už buitinių atliekų palikimą šalia atliekų konteinerių visada buvo 600 eurų.

Nepamenu, kad bauda siektų 590 eurų, visada buvo iki 600 eurų.

„Nepamenu, kad bauda siektų 590 eurų, visada buvo iki 600 eurų. Turbūt įsivėlė spausdinimo klaida, ir nepastebėjome, kaip buvo įrengtos lentelės su klaidingais skaičiais“, – aiškino M. Poimanskis.

Skyriaus vedėjas patikino, jog išsiaiškinus, kurie rangovai ruošė lenteles, jų bus paprašyta, lenteles perdaryti ir pastatyti naujas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiukšliu tvarkytojai

Šiukšliu tvarkytojai portretas
dresiruoja gyventojus vietoj to kad prie konteineriu irengt aikšteles panaudotiem daiktam. Greit gal jau tik pinigus paims o viska ka reik reikės daryt patiem gyventojam?

klp

klp portretas
kiek isviso buvo pagal fakta nubausta, o ne pletku lygio informacija pateikta kur pasakyta kiek butu jeigu butu.

Juokdariai

Juokdariai  portretas
Naujų požeminiu konteinerių pristatė bet ir iš karto apie baudas trimituoja savo ženklais. Apgailėtini. Daugiau aikštelių atidaryti stambiagabaritėms atliekoms, o ne baudomis prie kiekvieno konteinerio gasdinkit.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių