Pereiti į pagrindinį turinį

Komisaras aiškinosi dėl kranto

2009-07-09 13:15
Išplovė: Palangos aplinkosaugininkai tvirtina, kad Šventosios upės krantą išplovė potvynis.
Išplovė: Palangos aplinkosaugininkai tvirtina, kad Šventosios upės krantą išplovė potvynis. / Redakcijos archyvo nuotr.

Aplinkosaugininkai ėmėsi tirti, ar ilgametis Palangos policijos Viešosios tvarkos skyriaus vadovas Algimantas Domarkas nenukasė Šventosios upės kranto.

Sulygino buldozeriu?

Palangos aplinkos apsaugos agentūros specialistai apžiūrėjo aukšto Palangos policijos pareigūno valdas. Prieš keletą metų sodų bendrijoje „Būtingė“ sklypą įsigijusiu A.Domarku nepatenkinti kaimynai kreipėsi į aplinkosaugininkus, esą vienas kurorto policijos vadovų galėjo nukasti Šventosios krantą, sunaikino augmeniją ir neva pakrantėje įsirengė pliažą. Laiške gyventojas tikino jau porą metų stebintis policininko darbus. Neva pareigūnas buldozeriu išlyginęs krantą su visais augalas, esą net galėjo į Šventąją nustumti visą statybinį laužą.

Pats A.Domarkas aiškino, kad tai tik konfliktiškų kaimynų kalbos.

„Turiu kaimyną – dorą pilietį, kuris rašo anoniminius skundus. Po teismus turiu vaikščioti dėl jo skundų. Jau kartą jis piktinosi, kad tarnybiniu automobiliu į namus važinėju“, – aiškinosi A.Domarkas.

Pasak Palangos policijos vViešosios tvarkos skyriaus vadovo, jis norėjo sutvirtinti upės krantą, tačiau taip ir nedrįso, nežinodamas, ar galima.

„Potvyniai buvo suardę visą krantą, sausuoliai ir kelmai buvo sunešti šioje vietoje. Norėjau sutvirtinti, tačiau taip ir nesiėmiau, kol nežinau, ar galiu tai daryti. Kreipiausi į aplinkosaugininkus, kai reikėjo iškirsti sausus medžius, išvilkti pakrantėje suneštus kelmus. Kiekvieną žingsnį derinau, nieko neleistino nedariau“, – aiškino A.Domarkas.

Laužui kvietė ugniagesius

Palangos aplinkos apsaugos agentūros specialistas Vaclovas Kazragis dienraščiui aiškino A.Domarko sklype nieko nematantis.

„Apėjau, apžiūrėjau visą sklypą pats. Neradau nieko tokio, kas būtų suniokota. Kranto irimas yra savaiminis, išvaikščiojau ir toliau, apžiūrėjau upės vingius. Akmenis susivežė žmogus tvorai, jokie krantai akmenimis negrįsti“, – tikino aplinkosaugininkas.

A.Domarkas pripažino, kad tai ne pirmas pareigūnų desantas jo sklype.

„Surinkome sode šiukšles ir bandėme sudeginti, tad kaimynas iškvietė gaisrininkus“, – guodėsi pareigūnas.

Prieš penkerius metus vaizdingoje vietoje "Būtingės" sodų bendrijoje įsigijęs sklypą A.Domarkas aiškino ėmęs paskolą ir niekaip nebaigiantis įrengti gyvenamojo namo.

„Leidimus statybai turiu, visi dokumentai suderinti“, – kalbėjo A.Domarkas.

Paprašė tirti antrąkart

V.Kazragis tikino pakrantėje neaptikęs buldozerio paliktų pėdsakų ir krantų ardymo nerado.

„Jokios augmenijos naikinimo ir kranto ardymo čia nėra“, – patikino V.Kazragis.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotoja Lina Virvilienė „Klaipėdai“ tvirtino, kad vis dėlto paprašė Palangos aplinkos apsaugos agentūros specialistų antrą kartą apžiūrėti upės krantą.

„Nuotraukoje aš matau nukastą krantą, tačiau kas tai padarė, kada, ar savaime tai įvyko, mūsų specialistai turės atsakyti raštu. Tik tuomet bus galima objektyviai įvertinti situaciją“, – aiškino L.Virvilienė.

Anonimas: A.Domarkas įsitikinęs, kad jį nuolat skundžia vienas kaimynas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų