Pereiti į pagrindinį turinį

Komisija nusprendė: direktorius nekaltas

2009-02-24 09:00
Komisija nusprendė: direktorius nekaltas
Komisija nusprendė: direktorius nekaltas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Speciali komisija, tyrusi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus veiklą, pažeidimų nenustatė.

Pasak komisijos pirmininkės Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Juridinio skyriaus vedėjos Renatos Jankauskaitės, aiškinantis tris administracijos direktoriaus potvarkius, pažeidimų nenustatyta.

"Tiriant buvusio Miesto ūkio departamento direktoriaus Alfonso Šimkaus priėmimą į žemesnes pareigas, Valstybės tarnybos įstatymas nebuvo pažeistas. Jis nebuvo priimtas į darbą o buvo perkeltas į žemesnes pareigas. Tuo labiau, kad teismas, nušalindamas jį nuo pareigų, neuždraudė jam eiti kitų pareigų", – tikino komisijos pirmininkė R.Jankauskaitė.

Liberalų sąjūdžio frakcija taip pat piktinosi, kad A.Každailevičius visuotinio taupymo metu praėjusių metų pabaigoje skyrė priemokas administracijos darbuotojams.

"Tuo metu galiojęs įstatymas nepažeistas, tik nuo šių metų yra draudžiama naudoti sutaupytas lėšas", – tvirtino komisijos pirmininkė.

Komisija nenustatė pažeidimų ir A.Každailevičiaus pasirašytoje sutartyje su Danės krantinių rekonstrukciją atliekančiu rangovu bendrove "Hidrostatyba" dėl papildomų darbų už 18 mln. litų.

"Taryba pati savo sprendimu numato, kokias sutartis administracijos direktorius gali pasirašyti, kokių ne, tai yra, kokioms sutartims reikalingas tarybos pritarimas. Mes nieko negalime padaryti, – teisiškai nėra pagrindo abejoti direktoriaus veikla. Tačiau, jei yra moralinis pagrindas, taryba turi visus svertus pati inicijuoti nepasitikėjimą administracijos direktoriumi. Tam jokia komisija nereikalinga", – teigė R.Jankauskaitė.

Liberalų sąjūdžio frakcijos miesto taryboje pirmininkė Alina Velykienė tvirtino, jog komisijos išvadomis ji nusivylė.

"Tačiau mes neturime politinės jėgos inicijuoti nepasitikėjimą administracijos direktoriumi. Nors moralinis pagrindas nepasitikėti išlieka. Man kelia abejonių išvada, kad jis nediskreditavo valstybinės institucijos vardo", – neslėpė A.Velykienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų