Pereiti į pagrindinį turinį

Kontrolierei – kerštas dėl „vokelių“

2009-12-08 08:02
Nuomonė: „Matyt, kažkam nepatinka, kad randame įvairiausių pažeidimų“, - taip apie savo nesutarimus su savivaldybės administracija ir politikais komentavo kontrolierė R.J.Drazdauskienė.
Nuomonė: „Matyt, kažkam nepatinka, kad randame įvairiausių pažeidimų“, - taip apie savo nesutarimus su savivaldybės administracija ir politikais komentavo kontrolierė R.J.Drazdauskienė. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Užuot šalinę nustatytus pažeidimus, valdininkai savo energiją skiria bylinėjimuisi su trūkumų radusia savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba.

Nurodė prokurorai

„Savivaldybė mano vadovaujamą tarnybą pirmą kartą padavė į teismą. Manau, kad toks atvejis gali būti ir pirmas Lietuvoje. Tai paprasčiausias kerštas. Matyt skauda, jog prisikabinau prie kanceliarinių išmokų“, - žodžių į vatą nevyniojo savivaldybės kontrolierė Rimutė Judita Drazdauskienė.

Savivaldybė teismui apskundė R.J.Drazdauskienės vadovaujamos tarnybos patikrinimo aktą, kuriame konstatuota, kad Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė, mero patarėja Audra Daujotienė ir tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis nuo 2008 metų spalio 1 dienos neteisėtai gauna vadinamuosius vokelius – išmokas, padengti jų, kaip su tarybos narių veikla, patirtas kanceliarijos, ryšio, transporto išlaidas.

„Tokį patikrinimą atlikome todėl, kad gavome nurodymą iš Klaipėdos apylinkės prokuratūros. Prokurorų nurodymus privalome vykdyti. Žinia, prokuratūra tuo metu tyrė, ar politikai teisėtai gauna „vokelius“, - teigė kontrolierė.

Nepateikė skaičių

Patikrinimo akte konstatuojama, kad mero pavaduotojai, patarėjai ir tarybos sekretoriui gali būti skirta tik tiek pinigų susimokėti už kanceliarines, ryšio ir transporto paslaugas, kiek jų nesuteikia savivaldybės administracija.

„Savivaldybės administracijos direktoriaus pasirašytame mūsų tarnybai adresuotame rašte aiškiai pasakyta, kad administracija šiems trims darbuotojams yra suteikusi darbo kabinetus, nustatyti pokalbių telefonu limitai, duodama popieriaus, kitų kanceliarinių priemonių. Tačiau niekada nebuvo atlikta jokių skaičiavimų, ar mero pavaduotoja, patarėja ir tarybos sekretorius patiria papildomų išlaidų, kurioms padengti ir turi būti skirtos išmokos“, - aiškino R.J.Drazdauskienė.

Kontrolės ir audito tarnyba patikrinimo aktą perdavė prokuratūrai, o savivaldybę įpareigojo nustatytus pažeidimus pašalinti.

Pažeidimų nepripažino

„Mes manome, kad trūkumų nebuvo nustatytam, todėl patikrinimo aktą ir apskundėme teismui, prašėme, kad jis būtų pripažintas negaliojančiu“, - teigė savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjo pavaduotoja Gražina Eimantaitė.

Klaipėdos apygardos administracinis teismas bylą nutraukė, nes, jo teigimu, kontrolierių surašytas patikrinimo aktas savivaldybei jokių teisinių pasekmių nesukelia. Jis esą buvo skirtas prokuratūrai.

Savivaldybė tokią nutartį apskundė Vyriausiajam administraciniam teismui.

„Mūsų tarnybos bylinėjimąsi su savivaldybės administracija vertinu labai paprastai. Man keršija už tuos „vokelius“. Be proto užsiuto dėl tų pinigų. Tikrindami įvairias savivaldybės darbo sritis, randame įvairiausių pažeidimų. Tačiau kai prisilietėme prie konkrečių pinigų, atsidūrėm teisme“, - neslėpė R.J.Drazdauskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų